Region: Tankoval, i když neměl na zaplacení

Policisté z obvodního oddělení v Nové Roli sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 35letému muži z Prahy. Ten měl nejprve na začátku srpna v podvečerních hodinách přijet osobním vozidlem značky Honda na čerpací stanici u Nejdku, kde natankoval několik litrů pohonné hmoty. U pokladny však obsluze uvedl, že má na zaplacení pouze polovinu dané částky, s tím že zbytek přijede zpátky doplatit, ale už se nevrátil.

dezinfekce

V polovině srpna natankoval na čerpací stanici u Karlových Varů necelých pět desítek litrů pohonné hmoty, přičemž si byl opět vědom toho, že nemá na zaplacení. Obdobně jednal i o pár dní později, kdy přijel na jinou čerpací stanici v Karlových Varech, kde natankoval více jak čtyři desítky litrů pohonné hmoty. Obsluze pokladny měl uvést, že si zapomněl peníze a že zde ponechá svůj občanský průkaz a vrátí se zpět i s penězi. Ani sem však už zaplatit nedorazil. Za krádež mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť se krádeže v posledních třech letech dopustil opakovaně.

Dále policisté objasnili další dvě krádeže.

1) Během měsíce prosince 2017 a ledna 2018 si měla 34letá žena z Ostrova opakovaně opatřit platební kartu na jméno svého přítele. Tu v nestřeženém okamžiku bez jeho souhlasu a vědomí měla vzít z volně odložené peněženky. Kartu pak téměř v 30 případech měla použít k výběrům finanční hotovosti. Tímto způsobem přišel poškozený o téměř 44 tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jí karlovarští kriminalisté obvinili a zahájili trestní stíhání. V případě prokázání viny jí tak může hrozit trest odnětí svobody až na

2) Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže si na Obvodním oddělení v Ostrově převzala i 44letá místní žena. Ta se měla v období od dubna do června po předchozím odborném odpojení elektrické energie na základě ukončené smlouvy se společností, neoprávněně zpět k síti připojit. Neoprávněně tak měla odebírat elektrickou energii na celý dům, čímž společnosti způsobila škodu přesahující 7 tisíc korun. Za krádež jí v případě prokázání viny může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.


nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy