Šindelová: Vloupával se do rekreačních chat. Už je ve vazbě

V případě odsouzení může být obviněný muž potrestán až tříletým odnětím svobody.

dezinfekce

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 39letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

Obviněný muž se měl v měsících únor, březen a květen nejméně v 5ti případech vloupat v katastru obce Šindelová do rekreačních chat nebo garáží. Ty měl prohledat a nejčastěji z nich odcizit různý alkohol nebo elektrické nářadí. 

Osudným se mu stalo poslední vloupání dne 11. května, kdy se ve večerních hodinách vloupal opět do další rekreační chaty v katastru obce Šindelová. Chatu prohledal a připravil si na venkovní schodiště přepravku s pivem a dále košík a batoh, taktéž naplněný pivem. Během vloupání stačil v chatě ještě vypít láhev tvrdého alkoholu. Ještě než chatu opustil, přijela na místo policejní hlídka z Rotavy. Policisté muže spatřili, když vycházel z chaty a byl jim znám dle místní a osobní znalosti. Muže ihned zadrželi a poté převezli na policejní služebnu k provedení potřebných úkonů. 

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce poté obviněného poslal do vazební věznice.

V případě odsouzení může být obviněný muž potrestán až tříletým odnětím svobody.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy