Sokolov: Baníkovci budou mít na úvod sezóny těžkého soupeře

Baníkovce v prvních kolech nového ročníku F:NL nečekají snadné zápasy. Hned v 1. kole se doma střetnou s fotbalisty Hradce Králové, kteří opět budou patřit mezi velké adepty alespoň na barážové příčky. Sokolovský tým doznal v průběhu léta velkých změn a do sobotního utkání tak půjde celý klub s velkým očekáváním.

dezinfekce

Nový trenér povede i jedenáct nových hráčů
Na post hlavního trenéra nastoupil během letní přípravy zkušený František Šturma, který bude mít pro nadcházející ročník k dispozici poměrně hodně obměněný kádr. Na brankářském postu doplní Dvořáka I Šiman, v obraně jsou novici Hošek se Šulcem. Do záložní řady přišli Wermke, Selnar, Štursa a Kopřiva. V útoku zbyl z loňského kádru pouze Vávra, na výběr nově budou i Fišer, Šmehyl a také Červenka. Novým kapitán A-týmu se stal ve volbě celé kabiny a vedení klubu nejzkušenější hráč týmu Jakub Dvořák II. Jeho zástupcem bude Petr Glaser.

V přípravě nastoupili baníkovci k pěti zápasům, ve kterých dvakrát vyhráli (nad Kynšperkem nad Ohří a Domažlicemi) a třikrát prohráli (s Plzní, Teplicemi a Mladou Boleslaví). Nyní už je na programu ostrý start.

„Hradec patří k favoritům soutěže a nás nečeká jednoduchý zápas. Mají mladý, agresivně a útočně laděný tým. Nicméně věřím, že my jsme na duel dobře připraveni. Nemůžeme počítat pouze s plzeňským duem Selnar – Štursa. První je na reprezentační akci, druhý je stále ještě zraněný. Jinak máme kompletní a zdravý kádr s velkou chutí do prvního zápasu. Dá se říci, že máme s kolegy na 95 % jasno o základní sestavě, ale čekáme, jak se vyvine poslední předzápasový trénink,“ řekl před prvním domácím zápasem trenér Šturma.

Představení soupeře
Hradečtí nemuseli přes léto sahat k takovým změnám, jako tomu bylo v případě Baníku. V loňském ročníku obsadili čtvrtou příčku, těsně za barážovými pozicemi. Trenér Zdenko Frťala může nadále počítat s oporami, jakými bezesporu jsou gólman Ottmar, stoper Plašil či záložníky Vlkanovu s Černým. V kádru naleznete také nedávné baníkovce Zorvana, Urmu a Kopečného.

Během letní přípravy sehráli votroci šest přípravných duelů, v nichž postupně podlehli Jablonci 0:1, Olomouci 0:2, s Varnsdorfem remizovali 2:2, slovenský Trenčín porazili 1:0, B-tým Sparty Praha 3:2 a v generálce uspěli v Písku 0:2. V tomto utkání nastoupila tato sestava: Vízek (46. Ottmar) – Kopečný (46. Černý), Zbrožek (46. Kvída), Martinec, Urma (55. Čech) – Jukl (46. Soukeník), Kateřiňák – Doležal (60. Zorvan), Djurdjević (55. Firbacher), Vlkanova (46. Procházka) – Prekop (46. Šípek).

Vzájemné zápasy
V uplynulé sezóně byl stoprocentní soupeř, který v Sokolově vyhrál na podzim 3:1, na jaře pak na východě Čech 2:0. Baníkovci naposledy porazili Hradec Králové v říjnu 2017, doma pak byli stoprocentní naposledy v květnu 2008.

Baníček & akce
Na stadionu se bude distribuovat první číslo Baníčku, které bude nově ve formátu A5, cena zůstává stejná (10 Kč). Obsahem budou události, které se v průběhu letní přestávky v klubu staly a akce, které v letních měsících proběhly. Těšit se můžete také na rozpis podzimních zápasů. Nově také se bude losovat jeden z majitelů Baníčku, které budou od této sezóny očíslovány. Na tohoto šťastlivce bude také čekat cena od klubu.

Tímto zápasem také startuje kampaň ve spolupráci s Koupalištěm Michal. Za jednu vstupenku na utkání Baníku máte jeden vstup na Michal zdarma. Permanentkáři mají na Koupaliště Michal zvýhodněné vstupné 60 Kč.

Rozhodčí
Duel 1. kola bude rozhodovat jako hlavní sudí Pavel Rejžek, v roli asistentů se představí Petr Kotalík, Jiří Pečenka. Zápas se hraje na sokolovském Městském stadionu v sobotu 20. července od 10:15 hodin, kdy jste pochopitelně srdečně zváni.

"Těšit se můžete nejen na nové hráče Baníku, ale také nové ozvučení stadionu, které financovalo město Sokolov, za což mu jménem klubu i fanoušků děkujeme," uvádí Bc. Petra Božeková. 


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy