Sokolov: Čipy mohou ohlídat docházku do ZŠ

Jedním z posledních střípků do mozaiky projektu Bezpečná škola bude zavedení čipů sledujících řádnou docházku dětí do základní školy. Jako první by měla službu určenou pro rodiče zavést od podzimu Základní škola Pionýrů. Vedení města věří, že se postupně přidají všechny sokolovské školy. Služba bude placená, částka je ovšem spíše symbolická a rodiče vyjde na 30 korun měsíčně.

dezinfekce

Systém čipů se v základních školách používá už několik let, ale zatím mu chyběla funkce kontroly docházky pro rodiče. Firma, s níž město spolupracuje, tuhle funkci neuměla. Město ale oslovila jiná a ta řešení našla. Jak bude reálně fungovat, to se od září ověří právě na ZŠ Pionýrů.

„Jsem rád, že na ZŠ Pionýrů byl dodán další kousek do projektu Bezpečná škola. Zařízení je instalováno a až konečně naplno ožijí školy, začne sloužit. Za nutné považuji dodat, že čipnutí bude zcela dobrovolné. Bude tedy vysloveně na rodičích školáků, jestli o tuto službu budou mít zájem či nikoliv,“ poznamenal místostarosta Jan Picka.

Pokud dítě „docházkový“ čip použije, je jeho příchod do školy zaznamenám a systém umí současně poslat kontrolní sms zprávu rodičům. Ti tak mají jistotu, že školák je tam, kde má být. Tedy ve třídě. Při odchodu ze školy dítě opět použije čip a rodiče o tom bude opět informovat sms zpráva. Pro každého rodiče je jistě neocenitelnou zprávou, že jeho dítě došlo v pořádku do školy. Pojďme společně tuto informaci rodičům dát. Právě služba Maminko, posílám zprávu, jim umožňuje mít přehled o tom, že dítě došlo bezpečně do školy a že ji opustilo. Dítě jednoduchým způsobem popsaným ve videonávodu přiloží čip na načítací zařízení. Technologické centrum načtení zpracuje a odešle SMS zprávu na telefonní číslo rodiče.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.08.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy