Sokolov: Město zahajuje dvě nové stavby na komunikacích

Dvě nové stavby investované městem začínají na přelomu března a dubna na komunikacích v Sokolově. Jedná se o akce „Parkoviště Švabinského – vnitroblok“ a „Stavební úpravy komunikace a nová dešťová kanalizace v ulici Slovenská“.

dezinfekce

Obě jistě obyvatelé města přivítají s povděkem, například povrch silnice mezi restaurací U Smrků už má lepší časy dávno za sebou.

Stavební úpravy komunikace a nová dešťová kanalizace v ulici Slovenská 

Práce na opravě první části komunikace v ulici Slovenská začnou v průběhu dubna. V této etapě dojde k rekonstrukci v úseku od restaurace U Smrků směrem k městskému koupališti. Vznikne zde také nový chodník podél oplocení koupaliště a bude vybudována dešťová kanalizace pro odvádění srážkových vod. Stavební práce bude na základě výběru ve veřejné zakázce provádět společnost Ekoinvest Sokolov. Celkové náklady na toto dílo jsou ve výši 7 691 000 Kč vč. DPH. Práce budou prováděny letos v termínu od dubna do října. 

Parkoviště Švabinského – vnitroblok 

Stavebními úpravami vznikne 38 kolmých parkovacích stání a dojde i na opravu povrchu komunikace před garážemi a osazení nové uliční vpusti pro odvedení srážkových vod. V této lokalitě současně vzniknou čtyři místa s 12 podzemními kontejnery na komunální a separovaný odpad. Vybraným účastníkem veřejné zakázky je společnost SWIETELSKY stavební. Celkové náklady na provedení díla jsou ve výši 7 213 000 Kč vč. DPH. Stavební práce budou hotové nejpozději do konce letošního srpna. Po dobu prací bude vjezd do vnitrobloku uzavřen. Přístupy do garáží budou umožněny pouze v omezeném režimu a jedině po domluvě s městem (odborem rozvoje města), případně se zhotovitelem stavby.

Zdroj: Město Sokolov

Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy