Sokolov: Oprava jedné komunikace skončila, druhá začala

Dvě opravy komunikací se odehrávají v centru města. První z nich, procházející Lidickým nábřežím, je prakticky u konce. Druhá z nich, obnova vozovky kolem náměstí Budovatelů a dvou přilehlých cest, právě začala.

dezinfekce

Oprava vozovky a chodníků na Lidickém nábřeží skončí ještě v červenci, po nových vozovkách na náměstí Budovatelů budeme jezdit ve druhé polovině srpna.

Rekonstrukce Lidického nábřeží za zhruba 11 milionů korun začala letos na jaře a byla plánována na zhruba šest měsíců. Stavba běžela hladce a vyhnula se problémům, s nimiž se potýkala řada investičních akcí v tuzemsku. Na Lidickém nábřeží došlo i k úpravám dopravního uspořádání komunikace. Vznikla tady dvě nová parkoviště v prolukách mezi domy, odvedeny byly srážkové vody, došlo i na výměnu veřejného osvětlení. Tato akce byla zajímavá tím, že před zahájením oslovila radnice občany, zda s rekonstrukcí souhlasí. Převládala odpověď „ano“. Po dobu prací bylo pro místní obyvatele zajištěno parkování na ploše vedle kláštera.

Od 12. července je pro automobily zcela uzavřeno náměstí Budovatelů, kde začala obnova povrchu komunikací, úpravy kanalizačních vpustí a obrubníků. Akci zajišťuje společnost SOTES v rámci svého plánu oprav a celkové náklady jsou kolem čtyř milionů korun. S některými pracemi, například s odfrézováním starého povrchu, pomohly externí firmy. Podle Milana Iždinského, vedoucího střediska Komunikace SOTES, jsou opravy naplánovány na přibližně tři týdny. Snahou všech je ovšem provést veškeré práce co nejrychleji. Komunikace kolem náměstí už byly ve velmi špatném stavu a jejich obnovu řidiči jistě ocení.

Zdroj: Město Sokolov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.07.2022 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy