Sokolov: SOTES už připravil na zimu techniku i bojový plán

Tak trochu bojový plán s danou strategií zdolání nepřítele připomíná dokument společnosti SOTES, který řeší zabezpečení zimní údržby místních komunikací v nadcházejícím zimě. Nepřítelem bude tradičně sníh, mráz a náledí. Do zápasu s ním bude nasazeno více než deset vozidel a další speciální technika. A ke slovu přijdou, bude-li to zapotřebí, i lopaty nebo hrabla. S jakou intenzitou se zima projeví, to se můžeme jen dohadovat. Ale jak velí zkušenosti, nejlepší je být připraven na nejhorší.

dezinfekce

S přípravami na zimu se začalo v technických službách už v říjnu. Přípravy spočívaly v zaškolení řidičů a pečlivé prohlídce i servisu vozidel a nástaveb. Řidiči si opakovali jednotlivé trasy a automechanici prováděli údržbu a kontrolu strojů. Jejich některé choulostivé komponenty se musí ochránit konzervací, aby je nepoškodilo působení posypové soli. Té prý mají ve skladech dost a dost. Každý řidič má přesně stanovenou trasu. Údržba a ošetření každé trasy trvá obvykle tři až čtyři hodiny. Tras je celkem 15, pouze dvě místa se neudržují. Je to propojka Dukelská - Košická a garáže Sokolovská.

Posyp solí a použití solanky bude vzhledem k ochraně životního prostředí používán v omezené míře tak, aby nedocházelo k ekologickým škodám. Tedy pouze na některých místech, trasách MHD, na lávkách a schodech. Z inertních materiálů bude používána kamenná drť. Posypová sůl nebude zásadně používána na městskou zeleň, chodníky nebo silnice, které procházejí nebo přiléhají k této zeleni.

Na frekventovaných místech a v lokalitách, kde se odklizený sníh z komunikací může hromadit a bránit provozu (například Staré náměstí, náměstí Budovatelů, křižovatky, přechody, mosty, parkoviště aj.) bude v zimním období po odstranění sněhu plužením a posypu nahromaděný sníh odvezen. Přechody a autobusové zastávky budou udržovány chodníkovými sypači s čelní radlicí a nakladačem.

Zimní údržba bude zajišťována společností SOTES čtyřiadvacet hodin denně v období od 1. listopadu 2020 do 31. března 2021.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.12.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy