Sokolovské kino Alfa oslaví padesáté výročí pohádky

Uběhlo půl století od natočení jedné z nejoblíbenějších pohádek u nás, která je ikonickou součástí filmové historie již od roku 1973. Ještě před premiérou se pohádka objevila na Národní přehlídce filmů pro děti v Ostrově nad Ohří, kde získala cenu diváků - Křišťálový pohár. Na 40. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně byla dokonce zvolena „Nejoblíbenější pohádkou století“.

dezinfekce

V sokolovském kině Alfa připravili slavnostní projekci a besedu s Pavlem Trávníčkem, který ve filmu ztvárnil roli svéhlavého prince, ačkoliv se mu jeho postava nejdříve moc nezamlouvala. Pavel Trávníček se s vámi podělí o zážitky ze samotného natáčení a také prozradí, jak se vyvíjela jeho další kariéra úspěšného herce a dabéra. Po besedě se můžete těšit na promítání filmované pohádky Tři oříšky pro Popelku.

„Jsem rád, že právě v den, kdy byla Popelka před padesáti lety poprvé v kinech, se uskuteční slavnostní promítání v našem sokolovském kině, ale jako v jediném kině z celé republiky se objeví pohádkový princ a popovídá si s návštěvníky filmového představení právě u nás,“ říká Tomáš Melč, ředitel sokolovského kulturního domu. 

Přijďte oslavit 50 let od uvedení premiéry jedné z nejkrásnějších pohádek, užít si projekci pohádky „Tří oříšky pro Popelku“ a besedu s Pavlem Trávníčkem 1. listopadu v 18:30 v sokolovském kině Alfa.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy