Sokolovsko: Obyvatelé mají možnost stále si najít svého praktického lékaře

Obyvatelé Sokolovska mají stále možnost zaregistrovat se k lékařům v Ambulancích Penta. Tato příležitost se týká především těch, kteří hledají praktického lékaře. Volné kapacity nabízí také ambulantní lékař v oboru gynekologie. Umožňuje to dohoda mezi městem Sokolov a Ambulancemi Penta ze skupiny Penta Hospitals, která byla uzavřena už letos na jaře. Společnost má zatím dostatek volných kapacit a noví zájemci se tak mohou stále registrovat.

dezinfekce

Penta Hospitals nabízí veřejnosti své rezervní i nově vytvořené kapacity ve vlastních ambulancích. Zároveň spolu s městem připraví možné otevření zcela nové ordinace praktického lékaře přímo v Sokolově. „V posledních letech odešla do penze řada praktických lékařů v regionu a noví nepřicházejí. Stále častěji se tak na nás obracejí obyvatelé města a okolí s žádostí o pomoc při zajištění služeb praktického lékaře,“ řekl starosta Sokolova Petr Kubis. „Město vyvíjí všechny možné aktivity k tomu, aby zajistilo na území Sokolova dostupnou zdravotní péči, a to i přes to, že zajištění lékařské péče nespadá do povinností obcí, nýbrž do povinností zdravotních pojišťoven.“

Na základě jednání s městem proto zdravotnická skupina Penta Hospitals nabízí obyvatelům Sokolovska rezervní kapacity svých Ambulancí Penta. Byť toto řešení znamená pro obyvatele dojíždění, jedná se o okamžité a nejrychlejší řešení. Jedná se o ambulance praktických lékařů v Nové Roli, Ostrově a Nejdku. „Je nám jasné, že především pro starší pacienty není dojíždění k praktickému lékaři optimální, ale jde o okamžité řešení. Díky tomu, že si naše skupina vzdělává i své vlastní lékaře, budeme spolu s městem hledat cesty, jak do dvou let otevřít i zcela novou ambulanci praktického lékaře přímo v Sokolově,“ dodala generální ředitelka Penta Hospitals Vaculíková. Kromě kapacit u praktických lékařů, je k dispozici také volná kapacita na gynekologii v Karlových Varech. 300 nových pacientů zaregistrovala také oční ambulance přímo v Sokolově. V současné době už je ale kapacita ambulance zaplněná.

Jak uvedla ředitelka Ambulancí Penta Jana Šperlová, zájemci o registraci u praktických lékařů, případně v odborné ambulanci gynekologie, se mohou hlásit přes webový formulář. „Registrace ale bude možná pouze online prostřednictvím webového formuláře, abychom nezatěžovali personál v ordinacích desítkami telefonátů denně. Bylo by to na úkor stávajících pacientů, kterým by se nemohli dostatečně věnovat, a to samozřejmě nechceme,“ uvedla Šperlová. Zároveň poprosila zájemce o nové registrace o ohleduplnost vůči druhým a dodržování tohoto postupu. Registrační formulář je, až do vyčerpání kapacity jednotlivých ambulancí, k dispozici na stránkách Ambulancí Penta.

Odkazy na registrační formuláře:

Praktičtí lékaři:

https://www.pentahospitals.cz/ambulance-penta/ambulance/prakticky-lekar-nejdek/

https://www.pentahospitals.cz/ambulance-penta/ambulance/prakticky-lekar-nova-role/

https://www.pentahospitals.cz/ambulance-penta/ambulance/prakticky-lekar-ostrov/

Gynekologie Karlovy Vary:

https://www.pentahospitals.cz/ambulance-penta/ambulance/gynekologicka-ambulance-karlovy-vary/

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy