Sokolovsko: Vykrádal chatky

Šestatřicetiletý muž měl během tří týdnů vniknout do šesti rekreačních chatek na Sokolovsku. S protiprávním jednáním měl začít 2. listopadu 2020, kdy v dopoledních hodinách vnikl do dvou chatek v zahradní kolonii v Sokolově. Obě měl prohledat a odcizit téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Měl vzít elektrocentrálu, prodlužovací kabely, stavební kolečko, stolní rádio či třeba řetězovou pilu.

dezinfekce

V následujících dvou týdnech měl své jednání ve čtyřech dalších případech opakovat. V zahrádkářských koloniích měl překonat oplocení a poté vniknout do chatky či kůlny na nářadí. Jednu z chatek měl dokonce vykrást během několika dnů dvakrát. Z objektů měl muž odcizit téměř vše, co našel. Například i několik balíčků hracích karet.

Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu téměř 80 tisíc korun.

Policisté ve spolupráci s kriminalisty se případem intenzivně zabývali a ve čtvrtek 26. listopadu šestatřicetiletého muže zadrželi. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.12.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy