Sokolovsko: Získaný mobil majitelce nevrátila

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání mladistvé dívky z jedné menší obce na Sokolovsku, kterou obvinili ze spáchání provinění podvodu. Obviněná měla v jarních měsících letošního roku na sociální síti reagovat na příspěvek, ve kterém žena hledala majitele mobilního telefonu, který našla v Sokolově.

dezinfekce

Dívka měla vystupovat jako sestra majitelky a telefon nakonec od nálezkyně opravdu převzít. Následně se měla obviněná dívka spojit s majitelkou mobilního telefonu, kterou si měla vyhledat na sociální síti. Poté měla dívka v písemné elektronické komunikaci majitelce slíbit, že jí mobilní telefon vrátí. Ještě předtím jí ale měla obviněná nepravdivě uvést, že zvuková upozornění neustále ruší jejího malého bratra a potřebovala by, aby jí poskytla heslo k odblokování telefonu a zvuky mohla vypnout. Celou dobu jednala s úmyslem, že po zjištění hesla si telefon nechá pro svoji potřebu. Po získání hesla k odblokování telefonu měla obviněná majitelce telefonu po několika hodinách napsat, že jí byl telefon odcizen. Telefon si dívka měla nechat pro svou potřebu a tím ženě způsobila škodu přibližně 6 tisíc korun. 

V případě prokázání viny hrozí mladistvé dívce trest odnětí svobody až na čtyři roky, neboť se jednání dopustila v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.09.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy