Svatý Kříž: Při včerejší policejní akci bylo zkontrolováno na 400 osob

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje pokračuje v boji proti drogové kriminalitě, a to především v příhraničních tržnicích, jenž jsou nejproblematičtější oblastí.

dezinfekce

V současné době je výkon služby Policie České republiky rozdělen do dvou úrovní. Předně jsou prováděny jednorázové velké preventivní akce, na nichž se podílejí Česká obchodní inspekce, živnostenské úřady i Hasičský záchranný sbor. Při těchto akcích se jednotlivé subjekty zaměřují na oblast dodržování zákonných norem určených pro danou konkrétní oblast, např. dodržování povinností vyplývajících ze zákona o požární ochraně, ochranných známkách apod.

Další taková akce, již osmá od začátku tohoto roku, se uskutečnila v sobotu dne 25. 8. 2018, a to na tržnici na Svatém Kříži na Chebsku. Zúčastnili se jí na tři desítky policistů z pořádkové, dopravní a cizinecké policie včetně psovoda se specializovaným služebním psem na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Policisté v rámci této akce zkontrolovali 400 osob a přes 100 vozidel. Čtyřem řidičům uložili pokutu za spáchaný přestupek v dopravě a osmi cizincům uložili pokutu dle zákona o pobytu cizinců na území ČR, a to z důvodu nepředložení dokladu opravňující je k pobytu na území ČR nebo byl jejich doklad propadlý, tudíž neplatný.

Druhá úroveň výkonu služby spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek Policie ČR na asijských tržnicích a jejich blízkém okolí. Cílem tohoto opatření jsou systematické kontroly osob a objektů nacházejících se na těchto tržnicích, a to z důvodu předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek.

S drogovou problematikou polocie bojuje nejen na hranicích, ale i uvnitř Karlovarského kraje. Od začátku letošního roku bylo odhaleno již 10 pěstíren a dvě varny.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy