Z Jablonce do Sokolova nejen kvůli odpadům

Na pracovní návštěvu zamířil z Jablonce nad Nisou do Sokolova primátor tohoto statuárního města Jiří Čeřovský (druhý zprava) a jeho náměstek pro ekonomiku Milan Kouřil. Na radnici se setkal s místostarostou Ladislavem Sedláčkem a s vedoucí odboru finančního a školského Barborou Bardonovu. Tématem jednání bylo nakládání s odpady, ale řeč přišla i na další komunální záležitosti.

dezinfekce

Přestože má Sokolov skoro o polovinu méně obyvatel než Jablonec nad Nisou, za systém nakládání s odpady se město nemusí stydět. Zástupci města s hosty z Libereckého kraje debatovali o činnosti společnosti SOTES a způsobu, jak se o likvidaci odpadů stará, o síti nádob na separovaný odpad nebo o změně, která se od letošního roku týká poplatku za odvoz komunálního odpadu. Ten se stal místním poplatkem a majitelé nemovitostí tudíž museli ukončit smlouvu se společností SOTES a novou uzavřít s městem. „Ten přechod se v Sokolově daří zvládnout poměrně dobře, chybí už jen pár desítek smluv,“ uvedl místostarosta Sedláček.

Kromě odpadů došlo i na další témata, která jsou společná pro řadu města a obcí. Ať už je to řešení bezpečnostní situace nebo potíže s nepřizpůsobivými občany. Debatovalo se rovněž o rozvojových projektech měst a financování důležitých akcí při globálním zhoršení ekonomické situace a při rekordním růstu všech energií.

Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy