2004 – Cheb: Práce na zimním stadionu finišují (TV Západ)

0

archivní reportáž, digitalizace, cheb, zimní stadion, výstavba, parkovací plochy, únikové lávky, pavel vanoušek, protipožární nátěr, jan svoboda, podpora hokeje


Už pouze dny zbývají do úplného dokončení výstavby zimního stadionu v Chebu. Ledová plocha přitom odolávala náporu bruslí už od loňského prosince, kdy byla hala provizorně zpřístupněna.

„Termín podle smlouvy je do konce května, ale takový přislíbený termín na dokončení všech prací je do konce dubna. Ten platí, pokud se nic nezkomplikuje a budou příznivé klimatické podmínky,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V současnosti probíhají na zimním stadionu a v jeho okolí poslední stavební úpravy. Před několika dny byl už například dokončen nátěr fasády.

„V současné době by se mělo začít s osazováním požárních únikových lávek. Jak mohou občané vidět, tak už tam jsou vybudována parkoviště, došlo k demolici objektů původních šaten a provádějí se výstavby komunikací a terénní úpravy,“ vypočítal místostarosta. 

Výstavba haly bude stát zhruba 135 milionů korun, což je částka, kterou schválili Zastupitelé před zahájením druhé etapy stavby. Další čtyři miliony jsou pak v letošním rozpočtu města vyhrazeny na dotování provozu stadionu. S finanční podporou z grantového systému mohou počítat i samotné sportovní oddíly. Zastupitelstvo totiž zařadilo hokej vedle fotbalu a házené mezi sporty, které mají v podpoře města prioritu.

„Umožnit našim, především mladým chlapcům, aby mohli trénovat. Přeci jen dojíždění na hokejový trénink do jiného města, je dost náročné. Nejenom finančně, i časově. A pokud tady máme halu za to 136 milionů korun, tak by ji měli využívat především naši kluci a troufám si říci i holky,“ popsal starosta Chebu Jan Svoboda. 

Chebská radnice přitom počítá s tím, že hala bude využívána i pro mimo sportovní účely. Již v červnu se zde mají konat například některé akce tradičního festivalu mládežnických dechových orchestrů FIJO.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář