2004 – Cheb: Proběhl 3. ročník učňovské soutěže jízd zručnosti (TV Západ)

0

archivní reportáž, digitalizace, cheb, traktor, valník, jízda zručnosti, učni, studenti, isš cheb, jiří houtke, lukáš folk, tereza havlanová, jiří gendráč, michal koňaryk


Ve čtvrtek dvaadvacátého dubna se po chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad projížděl traktor s valníkem. V dolní části u historického Špalíčku totiž probíhal už třetí ročník jízdy zručnosti, kterou pro studenty středních odborných škol a učilišť z celých západních Čech pořádá chebská Integrovaná střední škola.

„Rozhodující je čistý průjezd celou tou disciplínou, nesmí porazit branku žádnou, protože za to má trestné body a v případě, že součet trestných bodů je stejný, tak rozhoduje rychlost, čas, který ten závodník projede soutěžní tratí,“ popsal hlavní pořadatel závodu Jiří Houtke. 

Pro soutěžící bylo přitom na trati připraveno sedm překážek, a to například simulovaná garáž, do které bylo třeba zacouvat valník.

„Řidičák na traktor mám dva měsíce, což moc dlouho není a s traktorem jsem moc nenajezdil. Byl jsem na třech trénincích akorát, který jeden trval dvě hodiny, takže šest hodin vlastně jsem trénoval,“ uvedl soutěžící z Chebu Lukáš Folk. 

Letošního ročníku závodu se zúčastnilo šestnáct soutěžících, mezi kterými byla dokonce i jedna dívka.

„Nejtěžší bylo to couvání, jinak to bylo v pořádku všechno, v klidu bych řekla, že jsem to zajela dobře,“ přiblížila účastnice ze Stříbra Tereza Havlanová.

Pohár pro vítěze si nakonec odnesl Antonín Wollner ze Střední dopravní školy v Plzni - Křimicích. Druhý pak skončil Jiří Gendráč z pořádající Integrované školy a třetí Michal Koňaryk. Všichni tři si také vybojovali postup do celostátního kola soutěže, které proběhne v srpnu v Českých Budějovicích v rámci výstavy Země živitelka. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář