40 % násilných trestných činů zůstává v ČR nevyřešeno

Podle nejnovějších statistik zůstává v České republice asi čtyřicet procent násilných trestných činů nevyřešeno. Problematické jsou Moravskoslezský a Plzeňský kraj, druhá Praha.

3

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Florenc slaví 50 let metra unikátními nástěnnými malbami

Oslava 50. výročí pražského metra přinesla stanici Florenc dvě nástěnné malby od umělců Michala Škapy a Matěje Olmera. Tyto díla, vytvořená během nočních směn, vnímají metro jako „bránu do města“.

4

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Japonský speciál v Riegrových sadech: Pokémonová mánie pokračuje!

Přijďte na Pokémonový speciál v Riegrových sadech a objevte svět japonských a anglických Pokémon karet!

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Kouzlo Hudby na Jezeří: Koncert pro Přátele č. VI

V sobotu 27. července 2024 se na zámku Jezeří odehraje výjimečný komorní koncert, kde zazáří člen České filharmonie Lukáš Moťka a klavíristka Anna Gaálová. Nenechte si ujít večer plný nádherné hudby v podání našich předních umělců..

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Nechte se vtáhnout do historie - večerní hrané prohlídky v kapli hradu Kámen

Zažijte jedinečnou atmosféru večerních hraných prohlídek v kapli hradu Kámen. Připojte se k interaktivnímu představení „Ze života kaple“ a ponořte se do historie této fascinující památky.

0

Ester Vohradská (Před týdnem)

Pocta Edith Piaf: Radka Fišarová zazpívá v Chuchelně

V sobotu 24. srpna od 20:30 se v malebném prostředí Zahradního centra v Chuchelně u Semil rozezní tóny českých a francouzských šansonů v podání Radky Fišarové.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Spory o dejvickou nádražní restauraci. Veřejnost se postavila za zachování

Spor mezi Správou železnic (SŽ) a provozovatelem dejvické „nádrážky“ trvá několik let kvůli zvýšení nájmu, což vyvolalo podporu veřejnosti a petici.

0

Adam Wágner (Před týdnem)

Rock Fest Hořice na Šumavě: Nezapomenutelný zážitek léta 2024

Připravte se na strhující rockový zážitek pod širým nebem v Hořicích na Šumavě! Už 20. července 2024 se zastřešený amfiteátr promění v místo plné nesmrtelných rockových pecek a legendárních osobností české hudební scény.

0

Miroslav Pucholt (Před týdnem)

Pardubické letiště v rekordní ztrátě 41,4 mil. Kč

Společnost East Bohemian Airport (EBA), provozující pardubické letiště, zaznamenala za minulý rok ztrátu 41,4 milionu korun, což je o 10 milionů více než předchozí rok.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Habsburkové v Českých zemích: Císaři k službám, sobě ke slávě

Zámek Hrádek u Nechanic se letos připojuje k projektu "Po stopách šlechtických rodů" s podtitulem "Habsburkové – domovem i v Českých zemích". Tento historický projekt odhaluje fascinující spojitosti Habsburků s našimi zeměmi a jejich zámky.

0

Adam Wágner (Před 2 týdny)

Na Pálavě objevena vzácná houba. První nález v Evropě

Amatérský mykolog Slavomír Valda objevil na Pálavě vzácnou houbu sesličku poduškovitou (Sedecula pulvinata), dříve známou jen ze západních USA. Tento objev, potvrzený vědci z AV ČR, je prvním v Evropě.

0

Rebeka Schmidt (Před 2 týdny)

Retro koupaliště Volyně. Nostalgie a zábava pro celou rodinu

Retro koupaliště ve Volyni je oblíbeným místem plným nostalgie a atrakcí pro děti. Návštěvníci jako paní Šárka si oblíbili kabinky, zvířata jako kozy a stylový bazén s přírodní studenou vodou.

0

Rebeka Schmidt (Před 2 týdny)

Úherčický sekáč - nejlepší sekáči se utkají o titul

Úherčice opět ožijí tradiční soutěží v kosení louky. Přijďte 6. srpna 2024 podpořit nejlepší sekáče z celé České republiky a užít si den plný tradiční zábavy a napětí!

0

Lenka Hubingerová (Před 2 týdny)

Výstava modelů vojenské techniky ve Vlastivědném muzeu v Olomouci

Vlastivědné muzeum v Olomouci otevírá fascinující výstavu modelů vojenské techniky, která připomíná 80. výročí vylodění spojeneckých vojsk v Normandii během druhé světové války. Výstava bude k vidění od 14. června do 1. září 2024.

0

Jiřina Suchorová (Před 2 týdny)

Bouře poničila bazén v Hradci, škody za 100 tisíc Kč – otevření 14. srpna

Technologická odstávka plaveckého bazénu na Eliščině nábřeží byla narušena bouří. Střecha chráněná plachtami byla poškozena, což způsobilo průnik vody do areálu.

0

Michaela Prokopová (Před 2 týdny)