2002 – Cheb: Město chce kvůli hernám změnit Územní plán (TV Západ)

Vzniku dalších tržnic, heren a podobných zařízení, které narušují zejména vzhled centra města, chce prostřednictvím změny Územního plánu zamezit chebská radnice.

dezinfekce

V současné době se zde připravuje vyhláška, v níž by mělo být specifikováno, jaké aktivity mohou být v jednotlivých částech Chebu provozovány. 

"Toto je metoda, kterou je možné třeba zajistit, aby na místech, kde si to nepřejeme, tak nevznikaly tržnice," potvrdil starosta Chebu Václav Jakl. 

Pomocí tohoto nástroje, s nímž mají dobré zkušenosti například v Plzni, se chce radnice vypořádat také s problémem vzniku neustále nových heren, kterých v poslední době ve městě přibylo několik desítek. Alarmující je zejména situace v lokalitě Kasárního náměstí, jehož obyvatelé si opakovaně stěžují na noční řádění návštěvníků těchto zařízení.

"Dneska to možné zakázat není. Stavební zákon neumožňuje a pokud splní ten stavebník to, co má, tak si to tam prostě postaví," poukázal na možnosti Jakl. 

Nová vyhláška, kterou v současné době připravuje stavební úřad, by se měla na pořad jednání orgánů města dostat po skončení letních prázdnin. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy