2002 – Cheb: Od nového roku budou strážníci nařizovat odtahy aut (TV Západ)

Motoristům nerespektujícím dopravní předpisy se zanedlouho jejich přestupky v chebských ulicích výrazně prodraží. Nesprávně parkující automobily totiž začnou být v krátké době nuceně odtahovány.

dezinfekce

Vedení radnice chce tímto způsobem vyřešit neustále se opakující problémy s neukázněnými řidiči, kteří komplikují dopravu a v některých případech dokonce i zásahy hasičů, a to zejména v úzkých uličkách historického centra města. 

"Samozřejmě vidíme tady i otázku prevence a spoléháme na to, že jakmile tato služba začne fungovat, tak bude i snazší úklid ulic třeba v průběhu roku a trošku se zlepší morálka řidičů," uvedl starosta Chebu Václav Jakl. 

Radnice původně počítala s tím, že odtahy bude provádět městská společnost CHETES. Kvůli vysokým pořizovacím nákladům na odtahové vozidlo ale svůj záměr nakonec přehodnotila a v nedávném výběrovém řízení pověřila realizací odtahů jednu z místních specializovaných firem, která nabídla nejnižší ceny. 

S nuceným odtahováním nesprávně parkujících či havarovaných vozidel a autovraků by se tak mělo začít ještě v letošním roce. 

"Proběhlo výběrové řízení, takže je vybráno, všechno je nastaveno a mělo by začít fungovat," potvrdil Jakl. 

Odtažení vozidla mohou v současné době nařídit pouze příslušníci republikové policie, ale od počátku příštího roku tuto kompetenci, díky změně zákona, získají také strážníci Městské policie. Za nucený odtah nesprávně parkujícího vozidla bude muset jeho majitel z peněženky vytáhnout až 600 korun, v případě automobilů havarovaných a autovraků pak ještě od dvě stovky více. Další stokorunu bude muset navíc oželet za každý den jeho odstavení na nepřetržitě střeženém parkovišti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.10.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy