2002 – Sokolov: Ubytování neplatičů bude potřeba vyřešit do dvou let (TV Západ)

Město Sokolov by se během dvou let mohlo ocitnout v situaci kdy nebude mít k dispozici žádný vhodný objekt pro ubytování neplatičů. Budova s tzv. holobyty v areálu bývalých kasáren má být totiž do konce roku 2004 v rámci rozsáhlých úprav prostoru mezi ulicemi Husitská a Vítězná srovnána se zemí.

dezinfekce

Druhý nedaleký objekt, který také dříve sloužil pro ubytování neplatičů, pak v létě letošního roku vyhořel a město ho kvůli vysokým nákladům na rekonstrukci nabízí k prodeji. Nové Zastupitelstvo bude proto muset najít vhodnou lokalitu pro vybudování přístřešku pro neplatiče, která by měly být stranou od rušných částí města. 

"Bude to vyžadovat asi i změny Územního plánu. Máme na to dva možná tři roky, takže já věřím, že se to podaří," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Vedení města se také již delší dobu snaží domluvit s některou z okolních obcí, v jejímž katastru by kvůli nedostatku vhodných pozemků v samotném Sokolově, holobyty mohly vzniknout. Zatím se mu ale pro tento záměr nepodařilo najít partnera. 

"Ideální by bylo mít postavený nový objekt dříve, než se ten na Vítězné zbourá," dodal Jakobec. 

Tato varianta ale již není z časových důvodů zřejmě reálná. Město proto počítá s tím, že by po demolici stávajících holobytů dočasně využívalo pro ubytování neplatičů sokolovský Azylový dům, který od příštího roku převezme od zanikajícího Okresu, případně Dům pro matky s dětmi nacházející se u kina Alfa. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy