2003 – Cheb: Architekt Brix vystavuje na dvou místech (TV Západ)

Na závěr bychom vás rádi pozvali na výstavu, která v Chebu probíhá na dvou místech současně. Obrazy Michala Brixe můžete v těchto dnech vidět v Galerii výtvarného umění a v Galerii a kavárně U Kamene.

dezinfekce

Michal Brix je významným českým architektem a z tohoto oboru vychází také jeho výtvarná tvorba. Soubor vystavených kreseb nazvaný Města Michala Brixe zahrnuje díla z posledních dvaceti let. Kresby vznikaly většinou jako doprovod publikací o historii i budoucnosti architektury a urbanismu, a proto také často balancují na hranici mezi důslednou historickou rekonstrukcí a utopickou vizí. 

Architekt Michal Brix je pak například autorem pavilonu Antonínova pramene a areálu Lesního pramene v Mariánských Lázních nebo Křižíkova pavilonu na pražském holešovickém Výstavišti. K jeho nejvýznamnějším realizacím z posledních let patří například také nový terminál ruzyňského letiště. 

Na chebské výstavě ale vedle architektonických studií a návrhů představuje i knižní ilustrace nebo časopisecké obálky. Dílo Michala Brix se bude v Kabinetu kresby a grafiky Galerie výtvarného umění a v Galerii U Kamene k vidění až do dvaadvacátého února příštího roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy