2003 – Cheb: Město nabídne stavební parcely v Podhradu a Hájích (TV Západ)

Další připravené parcely pro výstavbu rodinných domků chce v příštím roce nabídnout zájemcům chebská radnice. Za investované pozemky se přitom budou nacházet ve dvou okrajových lokalitách města, a to v Podhradu a v Hájích.

dezinfekce

„V tom Podhradu, tam to je menší množství parcel. Pokud jde o Háje, tak je to v lokalitě, kde už město připravovalo parcely. To je to prodloužení Šumavské ulice a jsou to parcely, které sousedí jednak se Šumavskou ulicí a dále by tam měla být vybudována nová komunikace souběžná s tou Šumavskou ulicí,“ přiblížil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V Hájích tak vznikne celkem 15 zasíťovaných parcel o velikosti od čtyř set padesáti do osmi set padesáti metrů čtverečních. Původně se počítalo s tím, že část území bude vyhrazena také pro výstavbu řadových domků. Tento záměr byl ale nakonec pozměněn.

„Rada udělala změnu v tom, že rozhodla, že tam nebude provedena parcelace na řadové rodinné domky, jak předpokládal původní návrh, ale rozhodla tak už na základě nově zpracovaného návrhu. Ta parcelace na ty řadové rodinné domky nebude dělána jednak proto, že si myslíme, že z organizačního hlediska zajistit takovou stavbu dnes není tak úplně jednoduché a navíc musela by se tam speciálně kvůli tomu budovat komunikace, jejichž náklad by byl tři miliony korun a to by celou tu záležitost značně prodražilo,“ podotkl ke změně místostarosta.

Kolik peněz z rozpočtu města bude příprava území stát, se zatím neví. Odhad nákladů bude totiž znám až po zpracování dokumentace k vydání stavebního povolení. Jasno je již naopak v otázce, jakým způsobem budou parcely zájemcům o výstavbu nabízeny.

„Ty parcely budou nabízeny standardním způsobem, který platí v současné době, to znamená ve výběrovém řízení formou smlouvy o smlouvě budoucí s podmínkou, že ten, kdo tu parcelu získá, tam zahájí do určitého termínu stavbu a do určitého termínu ji dokončí,“ dodal Vanoušek. 

Pokud stavebník domek dokončí v termínu daném smlouvou, dostane navíc od města příspěvek za včasné dokončení ve výši 500 korun za každý metr čtvereční vybudované obytné plochy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy