2003 – Sokolov: Stromky z Bohemie se objeví na vánočních trzích (TV Západ)

Část vánočních stromků, které budou letos nabízeny v Sokolově, bude s největší pravděpodobností pocházet z pozemků za zdejším autobusovým nádražím.

dezinfekce

Toto prostranství nazývané Bohemia, koupilo před časem město za půl milionu korun od společnosti ČEZ a nyní ho postupně upravuje pro pořádání nejrůznějších akcí. První zatěžkávací zkouškou byla nedávná lidová veselice pořádaná v rámci oslav Dne horníků.

„My jsme na radě schválili dodatek k nájemní smlouvě ve prospěch sokolovských technických služeb čili SOTES s.r.o. Tato společnost se nám bude starat, tak jako o všechny ostatní, pozemky ve vlastnictví města. Bude je sekat, bude prořezávat. No a předpokládáme, že protože v rozpočtu nepočítáme s navyšováním nákladů pro letošní rok na tuto práci, že by si mohla vykompenzovat tato společnost část nákladů tím, že některé pro řezané stromky může prodávat ve vlastní režii,“ uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Porost jehličnatých stromků na části pozemků za autobusovým nádražím je v současnosti značně přerostlý, a proto ho čeká poměrně výrazná probírka. Kvalitní prořezané stromky mají přitom obohatit už letošní předvánoční trh.

„Budou to určitě desítky stromků, protože každý rok spousta sokolováků samozřejmě je tam chodí krást před Vánocemi. Předpokládám, že teď, když je to naše, že si to lépe pohlídáme a že jsme schopný několik tisíc, možná desítek tisíc korun vyinkasovat,“ dodal Jakobec. 

Dá se předpokládat, že o stromky z Bohemie bude značný zájem. Drtivou většinu zdejšího porostu totiž tvoří kvalitní stříbrné smrky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy