2003 – Sokolov: Zkoušky na dětské řidičáky se skládaly v DDM (TV Západ)

Jedenáct mladých cyklistů si počátkem letních prázdnin odneslo ze sokolovského dopravního hřiště u Domu dětí a mládeže průkaz cyklisty, tedy v podstatě jakýsi dětský řidičák.

dezinfekce

Dalších devět dětí nesplnilo minimální požadovaný věk deseti let, takže dostaly alespoň drobné věcné dárky.

„Akce byla připravena pro děti, které nám neodjely ještě na dětské tábory anebo na dovolenou, aby měli vyplněný volný čas o prázdninách. Samozřejmě, že ten průkaz cyklisty je pouze symbolický, je to taková odměna pro ty děti. To znamená, že například po prázdninách mohou ukázat paní učitelce, že se tedy zúčastnily testu, anebo svým kamarádům,“ popsala mluvčí sokolovských policistů Blažena Kašparová.

Pro získání průkazu museli mladí cyklisté postupně absolvovat jízdu zručnosti, test znalosti dopravních předpisů a zkoušku z údržby a výbavy jízdního kola.

„Letošní rok je vyhlášen policejním prezidentem jako rok ochrany nemotorizovaných účastníků silničního provozu a tato akce je jedna z mnoha, které budeme ještě provádět,“ vysvětlila Kašparová. 

Následujících akcí na sokolovském dopravním hřišti se již budou moci zúčastnit také handicapovaní cyklisté. Zdejší půjčovna sportovního náčiní totiž dostala další přírůstek - tři speciálně upravená kola v celkové hodnotě pětadvaceti tisíc korun.

„Tato kola jsou samostatným projektem původní netradiční půjčovny. Jedná se o její doplnění a chceme umožnit i dětem, které mají nějaký handicap, aby mohly použít dětské dopravní hřiště, které město vybudovalo,“ doplnil informace preventista Rudolf Volf.

Další možnost získat cyklistický průkaz budou mít sokolovské děti ve věku od deseti do patnácti let opět v měsíci srpnu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy