2004 – Cheb: Akreditace pomáhá průmyslovému parku (TV Západ)

Chebský průmyslový park se stal první akreditovanou industriální zónou v Karlovarském kraji. Získání certifikátu od Ministerstva průmyslu a obchodu by nyní mělo přinést větší zájem ze strany investorů.

dezinfekce

Akreditační certifikát zaručuje zájemcům o investování, že průmyslový park splňuje všechny technické a majetkoprávní parametry. Je tedy určitou garancí státu za kvalitu zóny, ale i kvalitu jednání ze strany města.

„Město Cheb a jeho průmyslová zóna budou zařazeny do katalogu, který má CzechInvest. A dostaneme se do skupiny průmyslových zón, které budou po prioritách vlády obesílány jako první a budou zde uzavírány první kontakty,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Do programu akreditace se chebská radnice přihlásila v červnu loňského roku. Vedle samotného certifikátu získala také technické vybavení a potřebné podklady pro zpracování oficiálních propagačních materiálů zóny.

„Ale důležité je zejména to, že máme kvalifikovaného pracovníka, který bude schopen jednat s investory na potřebné odborné úrovni,“ zmínil místostarosta. 

V chebském průmyslovém parku je pro investory připraveno více než 30 hektarů zasíťovaných pozemků. Počátkem letošního roku přitom Zastupitelstvo schválilo už první čtyři.

„Ty čtyři investice zaberou dohromady asi dva hektary, takže je tam ještě dostatečně velká kapacita. Počet pracovních míst, který tam bude u těchto čtyř investorů bude 250. Ale je třeba říct, že ne vše budou nově vytvořená místa, že tam dojde k přesunu už stávajících aktivit do nových podmínek,“ popsal Vanoušek. 

V současné době se o působení v zóně vážně zajímají další dvě společnosti. Jedná se přitom o logistickou firmu, která již v Chebu také podniká a po přesunutí svých aktivit do průmyslového parku chce navýšit počet pracovních míst zhruba o 30 až 50. Druhým zájemcem je pak zahraniční firma, která uvažuje o výstavbě nového výrobního závodu.

„Ono se už ukázalo v poslední době, že ten proces akreditace má smysl. My to pozorujeme na tom, že ten počet kontaktů, které jsou zprostředkovány CzechInvestu, je výrazně vyšší,“ dodal místostarosta Vanoušek. 

Absolvování akreditačního procesu stálo zhruba 450 000 korun, přičemž 80 % bylo hrazeno ze státní dotace.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy