2004 – Sokolov: Infocentrum přesídlí do MDK (TV Západ)

Nepřetržitý provoz nabídne tuzemským i zahraničním turistům nové sokolovské Informační centrum. To bude v polovině letošního roku otevřeno v prostorách Městského domu kultury.

dezinfekce

„Bude mít otevřeno čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Zájemce o informace či o služby, které tu Infocentrum bude poskytovat a služby, prodej map nebo filmů nebo informace o tom, kde se ubytovat, kam jít za kulturou, za sportem, tak ty informace se dostanou jak ve dne, tak v noci,“ popsal ředitel MDK Sokolov Jan Strejcovský.

Sokolovská radnice už navýšila letošní rozpočet Horňáku o téměř sto padesát tisíc korun, které spolkne plat a odvody pojistného vedoucího Infocentra. To bude mít celkem šest pracovníků, ale většina se bude přesunuta z jiných pozic v kulturním domě. Další náklady si vyžádá také přestavba vrátnice ve vstupním vestibulu, kde bude Infocentrum sídlit.

„Už v rozpočtovém provizoriu je počítáno s částkou tři sta tisíc korun, které by měly být věnovány právě na přebudování toho vstupu do Městského domu kultury. A dalších osm set tisíc se počítá k přebudování Městského domu kultury na Kongresové centrum, a to zejména na počítačové propojení a ty věci, které s tím souvisí,“ přiblížil místostarosta Sokolova Zdeněk Berka. 

Infocentrum se do kulturního domu přesune z knihovny v sokolovského zámku, kde ho turisté občas těžko hledají, a od pátečního odpoledne až do pondělí tu naráží na zavřené dveře. Nové informační centrum jim poskytne ucelené informace nepřetržitě, a to přímo ve středu města.

„Zároveň Infocentrum bude plnit funkci redakce sokolovského Patriota, který by měl začít vycházet opět, tentokrát již v podstatě pod Horňákem a vycházet by měl začít v září,“ prozradil ředitel. 

Sokolovské Infocentrum vyhledalo loni od června do září více než 350 turistů, přičemž 70 z nich bylo zahraničních, hlavně z Německa a Holandska. Návštěvníci se přitom nejčastěji zajímali o památky, možnosti ubytování nebo mapy cyklotras. 

„Dá se říci, že to Infocentrum je vlastně je pouze jedním kamínkem v té mozaice cestovního ruchu. A ten, kdo by měl zajišťovat v regionu cestovní ruch a koordinovat činnosti jednotlivých subjektů, které se zabývají cestovním ruchem, je destinační management. Je to přeloženo v podstatě takový ten koordinátor řízení cestovního ruchu. Tuto společnost, která má název Destinační společnost Sokolovska, jsme už v loňském roce podpořili částkou 300 tisíc korun a zřejmě budeme jednat i o tom v dalších příspěvcích této společnosti tak, aby se ten cestovní ruch mohl rozvíjet nejenom v Sokolově, ale vlastně v celém tom regionu,“ dodal Berka. 

Nové Infocentrum má být v prostorách Domu kultury slavnostně otevřeno prvního července letošního roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy