Aš: Město pro příští rok plánuje investice do bytové výstavby i oprav komunikací

Přestavba části objektu v Nedbalově ulici na bytový dům se sedmadvaceti byty různých velikostí, rekonstrukce místních komunikací v ulicích Údolní, Republikánská a Na Stráni, úpravy areálu tenisových kurtů a revitalizace parku o rozloze 3,5 hektaru mezi radnicí a Okružní ulicí, pracovně nazvaného „parkem Historie.“ To jsou největší investiční akce navrhované pro rok 2020. Konečná verze investičního plánu vznikne na prosincovém zasedání zastupitelstva.

dezinfekce

Převedeno na finance, navrhovaný záměr představuje dohromady sumu 142,36 miliónu korun. Na projektové dokumentace rozpočet na příští rok počítá s částkou 14,43 miliónu korun. Dohromady se tedy jedná o 156 miliónů korun.

Záměr revitalizovat park u kurtů se do plánu vrací po zrušeném výběrovém řízení dodavatele stavby, při kterém se cena dodávky vyšplhala nad možnosti rozpočtu. Projekt byl částečně přepracován a předpokládá se tedy jeho zlevnění. Na revitalizaci parku město získalo dotaci cca 40 miliónů korun.

V seznamu projektových dokumentací je například revitalizace sídliště Sadová, Žižkova, úpravy mateřských škol Moravská a Neumannova a studie výstavby městské sportovní haly, jako náhrady za dožívající tělocvičnu Keller.

Vedle těchto velkých investic budou i v příštím roce pokračovat opravy komunikací a chodníků v rámci systému středních oprav.  

Navrhovaný rozpočet počítá s převodem 23 miliónů korun z nerealizovaných akcí v letošním roce.
Zdroj: město Aš

Poznámka redakce:  Zemní kabelové šachty Langmatz jsou chytrým řešením inženýrské výstavby ve městech


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy