Cheb: Jeden z domů Špalíčku prochází rekonstrukcí (TV Západ)

Jedna z nejznámějších dominant Chebu, soubor historických domů Špalíček, se nachází v dolní části náměstí Krále Jiřího. Budova číslo 497/51, kde dříve sídlila Městská policie, nyní prochází komplexní rekonstrukcí.

dezinfekce

„Tam ty prostory byly dlouhodobě prázdné a nevyužívané, takže byla zpracovaná projektová dokumentace na vytvoření kancelářských prostor, do kterých by se měli přestěhovat odbor investic. V současné době už provádíme restaurátorské práce plus rozvody elektroinstalace a budeme dále pokračovat na vnitřních prostorech na úpravách vnitřních prostor,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Restaurátorské práce zahrnující mimo jiné ošetření hrázděného trámoví, restaurování původních omítek či retuš dřívějších neodborných zásahů, vyjdou město na 1,7 milionu korun. 

„Každý týden se konají kontrolní dny za přítomnosti zmíněných kontrolních orgánů, především tedy památkové péče, kdy všechny činnosti jsou vlastně bedlivě sledovány a pokud přichází nějaká změna, tak musí být předem schválena právě odborem památkové péče,“ dodal Pagáč. 

Ve třetím nadzemním podlaží zůstane vnitřní hrázděná část viditelná díky skleněnému obložení, ostatní stěny dostanou tepelnou izolaci. Stavební práce zahrnují kompletní obměnu vnitřních rozvodů, osazení topení, vybudování sociálního zázemí, nové omítky a podlahy, výměnu části oken i základní vybavení nábytkem a vyjdou na 5,5 milionu korun. Práce by měly být hotové do konce letošního roku, ale bude snahou je dokončit již v podzimních měsících. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy