Cheb: Kamenná ulice projde rekonstrukcí ve dvou etapách (TV Západ)

Zvažované zobousměrnění Kamenné ulice v Chebu zastupitelé zamítli. Město proto připravilo rekonstrukci, která počítá se stávajícím jednosměrným provozem z náměstí. K její realizaci by mělo dojít v návaznosti na ukončení rekonstrukce v Jateční, která je naopak jednosměrná směrem na náměstí.

dezinfekce

„Vzhledem k tomu, že oprava Kamenné ulice je jedna z prvních po roce 1989, tak je tam potřeba udělat novou dlažbu a nové chodníky. Domluvili jsme se, že oprava proběhne v současném trendu historické části města Chebu a že chodníky budou dlažbou kamennou. V Kamenné ulici je betonová zámková dlažba, ta by se měla vyměnit. Vlastně přerovnat komunikaci jako takovou,“ vysvětlil místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Ve směru zprava bude komunikace se zálivy pro zvýšení bezpečnosti. 

„Pokud se upraví Kamenná ulice tak, jak uvažujeme, zvýší se v ní samozřejmě i počet parkovacích míst. Komunikace v Kamenné ulici by se měla trošku rozšířit. Nějaké možnosti tam jsou,“ přiblížil Hrkal.

Projekt rekonstrukce město rozdělí do dvou etap. První by měla začít v letních měsících. Druhá se uskuteční až v příštím roce a bude řešit i křižovatku s Křížovnickou, Havlíčkovou a Smetanovou. Zde by mohl vzniknout kruhový objezd.

„I o tomto se uvažuje v rámci projektu. Záleží na tom, co dopravní policie odsouhlasí nebo neodsouhlasí. Protože to není všechno v silách města, aby město bouchlo do stolu a řeklo, takhle to bude. I o tom se dá uvažovat,“ potvrdil Hrkal.

První etapa má předběžný rozpočet 2,8 milionu korun. Druhá pak 3,5 milionu. Peníze na realizaci město má vyčleněné.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.05.2017 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy