Cheb: Město má nový vizuální styl (TV Západ)

Nový vizuální styl města Chebu byl představen veřejnosti ve čtvrtek 21. července. Identita nahradí dosavadní používané motivy – historický znak a logo Špalíčku.

dezinfekce

Cílem je nastavení pravidel pro srozumitelnou prezentaci tisíciletého města a postupně se objeví na všech oficiálních materiálech včetně sazby radničních listů, plakátů, městských oznamů, ale i při komunikaci na sociálních sítích. Uzavřená designérská soutěž pod patronací odborné organizace Czechdesign probíhala ve dvou fázích. Z otevřené výzvy, do které se přihlásily tři desítky zájemců, byli do 1. fáze vyzváni čtyři účastníci. Do finále postoupily tři týmy, ke kterých odborná porota vybrala jasného vítěze, společnost HMS Design.

"Proběhlo finální kolo soutěže o nový vizuální styl města. Odborná porota se naprosto shodla na vítězi, takže to vítězství bylo naprosto jednoznačné a nezpochybnitelné. Dá se říci, že všechny návrhy ve finále byly kvalitní, ale tento mezi nimi opravdu vyčníval. Má obrovský potenciál z hlediska využití a byli jsme všichni rádi, že byl takhle kvalitně propracován," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Vizuální identita je podle tvůrců postavena na třech základních kamenech, symbolu mřížky, používání písmene CH z velkých písmen a terakotové barvě vycházející z barevnosti chebských střech.

"Dá se říci, že ten návrh propojuje něco málo z historie Chebu s poměrně moderním ztvárněním, ale hlavně má velký potenciál z hlediska i třeba mladých lidí, sociálních sítí a dalších podobných věcí," dodal starosta. 

Vítězný tým obdrží celkovou odměnu 480 tisíc korun, která zahrnuje nejen odměnu za vítězný koncept, ale několikaměsíční práci grafického týmu, tvorbu grafického manuálu a nastavení implementace celého projektu. Kompletní náklady 845 tisíc korun obsahují také náklady na zakoupení licence k použitým písmům. Celou online streamovanou veřejnou prezentaci najdete v odkaze v textové části reportáže


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy