Cheb: Nová čtyřkoalice bude mít 22 z 30 hlasů (TV Západ)

Po komunálních volbách se v Chebu došlo k výrazným změnám v zastoupení sil ve třicetičlenném sboru zastupitelů. Strany dosluhující koalice zaznamenaly propad a nová koaliční vláda pomalu vzniká.

dezinfekce

Nejvíce mandátů získala Volba pro město – 17. Bude mít také nového starostu Antonína Jalovce a dva místostarosty, Miroslava Plevného a Jiřího Černého. V Radě města je doplní za VPM Ilja Horník, Jan Žídek a Ladislav Hrubý. Do zastupitelstva se za VPM dále dostali – Ondřej Behina, Pavel Bohánek, Milan Brych, Martin Čonka, Milan Kůtek, Hana Luňáková, Markéta Mašková, Michal Ouřada, Michal Polák, Lenka Šebová a Radek Vomočil. 

Druhou stranou koaliční čtyřky budou Piráti zastoupeni Ondřejem Špendlíčkem a Ladislavem Tkaczyszynem. Dalším subjektem bude Koalice pro Cheb, za níž usedne v Radě města Karel Tyrpekl a do zastupitelstva Marie Mudrová. Poslední stranou 22členné koalice bude Hnutí 2018 s radní Gabrielou Lickovou.  

Do opozice se dostane Hnutí ANO 2011 s pěti zastupiteli – Gabrielou Dostálovou, Leošem Horčičkou, dosavadním starostou Zdeňkem Hrkalem, Filipem Kadlecem a Janem Vrbou. Komunistickou stranu Čech a Moravy bude zastupovat nejdéle působící chebský zastupitel Pavel Hojda a Helena Kobrová. Strana tak ztratila tři zástupce. Jednoho zastupitele namísto dosavadních čtyř bude mít ODS, a to Jana Svobodu. Do zastupitelstva se nedostala ČSSD, která měla dosud pět zastupitelů ani Svobodní, kteří měli dva mandáty. 

Strany, které povedou město v následujícím období nyní pracují na znění koaliční dohody. Ta by měla být známa pravděpodobně v příštím týdnu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy