Cheb: Nový kalendář města vytvořili místní fotografové (TV Západ)

Nový stolní kalendář pro rok 2024 města Chebu je na světě. Ve čtvrtek 5. října se proto v Kulturním centru Svoboda konala vernisáž za účasti většiny jeho autorů. Do publikace, která vychází od roku 2006, přispěli zdejší fotografové, z větší části amatérští.

dezinfekce

„Může za to pan Tomáš Ivanič, který si velmi chválil spolupráci na sociálních sítích a na městském Instagramu, že tam lidé posílají krásné fotografie a že by bylo možná pěkné je využít. A tak jsme přišli k tomu kalendáři a tak se to vlastně narodilo, ta myšlenka,“ uvedla vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu města Chebu Marcela Brabačová. 

Administrátoři projektu museli vyselektovat 53 snímků z obrovského množství fotografií. 

„Vybírali jsme ty, které nejlépe prezentují město, které se dají zařadit do nějakého ročního období, aby tam byla jakási přehlídka jaro, léto, podzim, zima. A těch fotografií bylo celkem kolem pěti tisíc, takže jsme se zapotili,“ dodala Brabačová. 

Vernisáž kalendáře, jenž vychází v nákladu 700 kusů, byla iniciována jako poděkování všem zúčastněným. Osobně také přišli autory pozdravit zástupci města v čele se starostou Janem Vrbou. Fotografové dostali malé pozornosti a měli možnost si společně pobesedovat na sklenkou sektu či kávy. 

Do publikace, kterou lze zakoupit za 140 korun v místním Infocentru, přispěli (v abecedním pořadí) Jan Buriánek, Mária Cibová, Anna Dlesková, Petr Dolejš, Marek Dražan, Miloš Gabriel, Tomáš Hlaváč, Radka Kalašová, Sebastian Klimt, Miroslav Němec, Luboš Stiburek, Martin Stolař, Lubomír Šmakal, Daniel Třeček, Igor Vozka a Lubomír Zrna. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy