Cheb: Stacionář Mája se má přesunout do školky v Bezručově (TV Západ)

Denní stacionář pro osoby se zdravotním postižením v Dragounské ulici by se měl podle plánů města přesunout. Objekt v Kamenné 40 postrádá podle nového vedení města potřebnou zahradu a tak volba padla na Mateřskou školu v Bezručově ulici.

dezinfekce

„Bylo to na základě možnosti, nejenom tedy uvolněného prostoru, který mateřská školka má, ale zároveň na vhodnosti bezbariérového přístupu na spojnici mezi Dragounskou 38 a nádražím se speciální školou, kdy přístup a dostupnost je naprosto ideální. Z tohoto důvodu se školka jevila naprosto unikátní a výhodná,“ uvedla chebská místostarostka Eva Horná.

Do poloviny dubna musí město připravit projekt na stavební úpravy, který se zrealizuje během letních prázdnin. Služba je registrována na 10 klientů, v současné době ji využívá šest. 

„Předpokládáme, že v září kapacita 10 klientů bude naplněna. Jsou to klienti,kteří jsou tělesně i mentálně postižení a jsou v rozmezí 7 až 26 let,“ dodala Horná. 

Úpravy ve školce by se měly týkat především toalet a umývárny, které jsou uzpůsobeny pro malé děti. Přesunutí služeb stacionáře je nutné především z důvodu nadále nevyhovujících prostor ve vile v Dragounské.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy