Cheb: Začala demontáž lávek na zimní stadion (TV Západ)

Loni v únoru město Cheb na základě statického posudku uzavřelo tři přístupové dřevěné lávky na zimní stadion. Ty zároveň plnily funkci únikových východů, a proto byla snížena kapacita v hledišti.

dezinfekce

Od té doby se připravovaly plány na výstavbu nových lávek. 

„Zhruba před dvěma lety byl zjištěn havarijní stav přístupových lávek k zimnímu stadionu. Ty byly po celou dobu uzavřeny. V okamžiku, kdy jsme se dostali do vedení města, tak jsme zadali projektovou dokumentaci na výměnu těchto lávek. V současné době už mají zhotovitelé převzaté staveniště a měli by realizovat během prázdnin výměnu těchto lávek za nové ocelové. Jsou tam tři lávky celkově, nicméně měnit budeme pouze dvě. To odpovídá nějaké koncepci, kdy do budoucna počítáme s úpravami na zimním stadionu a místo jedné lávky by mělo být schodiště,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Na výstavbu nových dvou lávek má město připravených 6 milionů korun. Demontáž těch současných již probíhá. Plány na další investice do zimního stadionu počítají především s vyřešením situace se vzlínáním podzemní vody. 

„V současné době se projektuje zajištění odvodnění, respektive nad zimním stadionem jsou zhruba tři vývěry vody, díky kterým máme problém u zimního stadionu. Řeší se právě způsob, jak tuto vodu podchytit a počítáme s využitím této vody na zavlažování trávníku na stadionu Lokomotiva,“ dodal Pagáč. 

Realizace odvodnění stadionu by měla začít v příštím roce. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy