Cheb: ZUŠka měla 41. ročník koncertu bývalých žáků (TV Západ)

Již tradiční koncert bývalých žáků chebské Základní umělecké školy se uskutečnil v hlavním sále školy v pátek 7. dubna. Představilo se sedm hudebníků i komorní soubor.

dezinfekce

„Čtyřicetjedna let po sobě dokáže naše škola udělat koncert bývalých žáků, kteří byli přijati na střední a vysoké umělecké školy nebo již studují střední a vysoké umělecké školy. V hudebním oboru máme šest studentů na akademii múzických umění, tzn. na vysoké škole. Třináct na konzervatoři. Jednu studentku na taneční konzervatoři v Brně a dvě studentky, které dneska uváděly koncert, jsou přijaty na pražskou a ostravskou konzervatoř, hudebně dramatický obor,“ spočítal ředitel školy Jiří Smitek.

Do školy se často vracejí bývalí absolventi jako učitelé.

„My máme pedagogický sbor, který už dneska nad padesát procent, včetně mě tedy, jsou bývalí žáci této školy. My si sami sobě „reprodukujeme“ vlastní zaměstnance. No a tyhle šikovná děvčata si prostě tzv. odchytáváme. Jako studentky mají většinou v pátek nebo v pondělí volný den, takže ten den vlastně už začínají učit tady u nás ve škole. Je to pro ně praxe, samozřejmě i pedagogická. Takhle to praktikujeme už nějaký ten rok,“ potvrdil Smitek.

Koncert bývalých žáků spolu uváděly Yvona Stolařová a Kathrin Weitzenbauerová. Jako první se představila Ivana Měsíčková z plzeňské konzervatoře na klavír. Pak zazpívala Sára Hoblová, studentka konzervatoře Jaroslava Ježka, skladbu Normálně. Jako třetí předvedla svou hru na klavír Simona Müllerová z teplické konzervatoře. Studuje zde druhým rokem. Čtvrtý ročník téže školy navštěvuje i další v pořadí Pavlína Forejtová. Hru na housle reprezentovala Kateřina Gottwaldová, kterou doprovodila Irena Žídková. Ve čtvrtém ročníku teplické konzervatoře klavír studuje a třetím rokem jej na chebské škole vyučuje Markéta Holá. Po ní opět zazpívala Sára Hoblová a večer dospěl do finále. To obstaral Miroslav Fejfar na trubku, kterého doprovodil smyčcový komorní soubor pod vedením Zuzany Puchelové. 

Celá škola se zároveň připravuje na vrchol školního roku, který má obstarat celorepubliková akce na konci května.

„My budeme vystupovat tady v sále, v galerii, na náměstí a na městském úřadě. Je to taková celorepubliková propagace Základní umělecké školy, takový happening. Zvu všechny 30. května. Od rána od půl osmé až do večera asi do osmi hodin budeme po celý den tady ve městě hrát, zpívat, vystavovat a tancovat,“ pozval Smitek.

Podrobný program celodenní akce přineseme na našem webu regionzapad.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy