Včelařům kraj usnadní podávání žádostí o dotace

V příštím roce chystá Karlovarský kraj v rámci dotací na podporu včelařství změny, které lidem zjednoduší získání příspěvku. Nově se budou žádosti podávat elektronicky, jako tomu bylo letos poprvé u tzv. kotlíkových dotací.

dezinfekce

Mění se i termín podávání žádostí, ze začátku ledna se přesunul na 1. února 2018, žádat bude možné do konce února.

„Včelaře chceme ušetřit nedůstojného čekání ve frontě u podatelny na krajském úřadě, kde si hned zkraje nového roku museli v minulosti takzvaně „vystát“ přijetí žádosti. Proto jsme připravili jednoduchý elektronický formulář, který včelaři najdou už brzy na krajských internetových stránkách, mohou si ho vyplnit předem a v uvedený čas získat za pomoci elektronické registrace pořadí. Do deseti pracovních dnů by pak měli doručit na krajský úřad potřebné listinné dokumenty,“ vysvětlil krajský radní Karel Jakobec.

Formulář i další informace k podání žádosti budou k dispozici pro zájemce na stránkách Karlovarského kraje pod záložkou Životní prostředí. Každý z žadatelů může získat částku až do výše 14 tisíc korun, celkem kraj vyčlenil 1 milion 400 tisíc korun.

Kraj podporuje včelařství od roku 2009.

„Dotační program pomáhá zvyšování počtu včelstev, zkvalitnění jejich chovu i k přilákání mladých včelařů, aby pokračovali v tradici. Tato podpora má velký ohlas a včelaři se o možnost dostat příspěvek vždy zajímají. Svědčí o tom i 151 podaných žádostí v letošním roce,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec a dodal, že kvalitní medy a další včelí produkty například z oblasti Doupovských hor a Slavkovského lesa se pravidelně umisťují na prvních příčkách soutěží, jako je Dobrota Karlovarského kraje nebo Regionální potravina. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy