Karlovarský kraj: Zabraň rasismu ve škole!

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje vytvořili v roce 2023 nový preventivní projekt s názvem „Zabraň rasismu ve škole!“, který byl financován z Programu Ministerstva vnitra v oblasti prevence kriminality.

dezinfekce

V rámci tohoto projektu se na přelomu listopadu a prosince loňského roku konalo hned několik preventivních besed pro žáky druhého stupně základních škol, a to na území celého Karlovarského kraje, například v Aši, Sokolově a v Karlových Varech. 

Projekt, jak název napovídá, se zabývá problematikou rasismu a antisemitismu na školách v našem kraji. Posluchači se při preventivních besedách mimo jiné mohli dozvědět zajímavosti o základních lidských právech a hlavně o vzniku příčin předsudků a nenávistných projevů vůči určitým skupinám a jak by měli na danou situaci reagovat.

S  nabídkou preventivní besedy k tomuto projektu byla oslovena více jak desítka vytipovaných škol, přičemž většina z nich měla o tento projekt zájem. Během samotných besed policisté oslovili přibližně 400 žáků druhého stupně základních škol.  

Besedu si pro žáky připravili policejní preventisté ve spolupráci se styčnými důstojníky pro problematiku menšin a specialisty za problematiku extremismu, kteří uváděli aktuální příklady z policejní praxe.

Vzhledem k tomu, že ohlas dětských posluchačů i doprovázejících pedagogů, byl velmi kladný, budou policisté s projektem pokračovat i ve druhém pololetí školního roku 2023/2024. Již v lednu je naplánovaná další beseda na Sokolovsku. 

nprap. Mgr. Věra Hnátková

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy