Karlovy Vary: Balynka učila třídit děti odpad

Krásné Městské divadlo v Karlových Varech bylo v pondělí 15. ledna 2018 od 8:30 a od 10:10 hodin svědkem dvou představení pohádky O Balynce, dobrém štěněti v podání Karlovarského hudebního divadla, Divadla Dětí.

dezinfekce

Scéna se stavěla a svítila již ve večerních hodinách v neděli, aby se všichni mohli těšit na vřelé a přátelské uvítání ředitelky divadla paní Dany Neumannové při pondělním ránu. Karlovy Vary mimo lázeňskou sezonu působí neobyčejně tajuplným duchem, historie, zakonzervovaná v budovách v bezprostředním sousedství secesního divadla, nenechá citlivého a vnímavého pozorovatele bez dotčení. 

Děti dvakrát zaplnily divadlo, z horních pater bylo vidět hercům přímo „pod pokličku“, tedy do zákulisí. 

Divadlo Dětí v letošním roce navštíví s inscenací O Balynce 110 českých divadelních scén a kulturních zařízení. V pondělí ale děti z Karlových Varů a blízkého Nejdku pátraly se psím detektivem Balynkou po nezbedníkovi, který dělá nepořádek v čarovné zahradě. A nakonec jej společně našli, a tak se třídící chorál Halalí tralalí mohl rozeznít a dále znít lázeňským městem a okolím. Ano, třídící chorál, ve kterém se děti, jako novodobí Husité, hlásí k hodnotám zdravého životního prostředí a šetrného nakládání s odpadem. 

Po druhém představení soubor naložil aparatury a rekvizity a přesunul se do Sokolova, kde v úterý odehrál hned tři představení.

O konání této pohádky jsme vás informovali zde.

Zdroj: Kristýna Sklenářová, Agentura ex voto

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy