Karlovy Vary: Divadlo dostane na střechu kvalitní břidlici (TV Západ)

Město Karlovy Vary vybralo dodavatele opravy střechy a fasády divadla. Vícekrát vyhlašované výběrové řízení má konečně svého vítěze.

dezinfekce

„Třetí výběrové řízení dopadlo tak, že jsme vybrali firmu Baustav za nabídkovou cenu 24,5 milionu. Ostatní firmy (dvě) byly zhruba do toho milionu více. Rekonstrukce střechy a části příslušné fasády by se měla provádět v průběhu celého příštího roku, v podstatě, jak podmínky umožní, od března. Protože nás bohužel žene čas, tak to musí být hotové do září toho roku,“ popsal náměstek primátora Jiří Klsák.

Opravy budou probíhat nejspíše od března za plného provozu. Práce utichnou jen při zahájení lázeňské sezóny a během filmového festivalu. Divadlo by po dokončení oprav mělo být kompletně zrekonstruované.

„Tak já si myslím, že ideální není nikdy nic, vždy dochází postupně k nějakému opotřebovávání. V tomto okamžiku to nejdůležitější bude hotovo,“ dodal Klsák.

U prvního výběrového řízení byla nabízená cena výrazně vyšší, než počítal projekt. Střecha byla opravována před 23 lety a kvalita nebyla dobrá. Proto město chce pořídit kvalitní břidlici, která přetrvá mnoho desetiletí. Pseudoroková stavba divadla z roku 1886 si to jistě zaslouží.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy