Karlovy Vary: KARP má změnit název, rozhodnou Zastupitelé (TV Západ)

Karlovarská agentura rozvoje podnikání je příspěvkovou organizací Karlovarského kraje a v letošním roce vstoupila do 14 roku své existence. Přiblížit se širšímu pojetí činností do budoucna má přeměna na Karlovarské inovační centrum.

dezinfekce

„Krajská agentura rozvoje podnikání, tak jak pramení z názvu, tak byla zřízena zejména k podpoře podnikání v Karlovarském kraji. Nicméně dnešní záběr už je výrazně širší. Samozřejmě, že se věnuje rozvoji podnikání, ale věnuje se i inovacím, výzkumu. Věnuje se propojování soukromé sféry podnikatelské s akademickou obcí. To znamená, my i v souladu s tím, tak, jak jsme podali a je hodnocen strategický projekt Karlovarského kraje Karlovarské inovační centrum, tak tuto agenturu přejmenováváme na ten samý název jako strategický projekt, protože ty aktivity se velmi brzo propojí při realizaci toho strategického projektu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Agentura s 15 zaměstnanci si musí na svou činnost získat zhruba 80 % financí z celkového rozpočtu. 

„Jsme zřízeni k tomu, abychom podporovali konkurenceschopnost regionu. To znamená – podporujeme inovace v Karlovarském kraji, podnikatelské prostředí a lidské zdroje, dá – li se to tak říci. Takže jsme takovým jako spojovatelem nebo prostředníkem mezi veřejnou správou, firmami, školami, výzkumnými institucemi a dalšími subjekty v Karlovarském kraji,“ přiblížil Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání.

Kromě živnostníků, firemních zástupců nebo studentů funguje Agentura pro veřejnou správu a budoucí Karlovarské inovační centrum má navázat a rozšířit nabídku služeb a možností. 

„Určitě to bude o tom prostoru, protože díky strategickému projektu Karlovarské inovační centrum vznikne budova, která bude umožňovat zázemí pro laboratoře nebo pro výzkum, vývoj nebo pro začínající podnikatele, kteří hledají prostor k usídlení. A zároveň to bude prostor, kde bude coworking, který bude umožňovat jednak částečné využití jako kancelářských prostor, ale i služby, které to inovační centrum bude nabízet,“ dodal Veselý. 

O změně názvu Agentury, která by měla nastat k 1. červenci, bude rozhodovat krajské Zastupitelstvo, Rada již materiál schválila na svém jednání 19. února. Podrobné informace o činnosti a portfoliu služeb Agentury najdou zájemci na stránkách www.karp-kv.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy