Karlovy Vary: Odcizili, co mohli

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 34 a 43 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství.

dezinfekce

Obvinění muži měli nejprve společně od druhé poloviny března do začátku dubna letošního roku vniknout do budov jedné společnosti v Karlových Varech. Objekt měli prohledat, najít například elektro koloběžku, moped značky Babeta nebo také 4 kusy hliníkových kol. Nalezené věci si měli následně přenést na jiné místo v areálu s tím, že si pro ně přijdou až budou mít kupce. Když se po nějaké době na místo pro uschované věci vrátili, zjistili že se zde nachází pouze hliníková kola. Ty měli následně odcizit a z místa odejít.

V dalším případě se vydal krást starší z dvojice mužů sám. Začátkem března letošního roku měl krátce před jednou hodinnou ranní vniknout do domu v Karlových Varech, odkud měl odcizit několik kusů měděných trubek.

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu přibližně 57 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí staršímu z obviněných mužů trest odnětí svobody až na dva roky. Mladšímu muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

prap. Jan Bílek

mjr. Bc. Kateřina Pešková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy