Karlovy Vary: V pondělí začíná oprava části Chebského mostu. Práce budou probíhat za provozu

V pondělí 18. března bude v Karlových Varech zahájena rozsáhlá oprava Chebského mostu III, tedy přemostění průtahu městem. Práce budou probíhat za provozu, vždy v jednom jízdním pruhu tak, aby byla zachována obousměrná průjezdnost úseku.

dezinfekce

Dočasně zde bude snížena nejvyšší povolená rychlost. Chodcům bude vždy k dispozici jeden z chodníků. Termín dokončení byl stanoven na 30. srpna letošního roku.

„Smyslem důkladné opravy přemostění průtahu městem je dostat jej do patřičné technické kondice a připravit tento úsek na dopravní zátěž spojenou s chystanou rekonstrukcí historické části Chebského mostu, kterou zatím připravujeme po stránce projektové a administrativní. Oprava Chebského mostu III potrvá do konce srpna, což je kompromisní řešení vzhledem k tomu, že jsme chtěli v maximální možné míře zachovat provoz,“ vysvětluje radní pro dopravu Petr Bursík.

Součástí oprav bude bourání stávajících říms a výstavba nových, kompletní obnova povrchů vozovky i chodníků, oprava dilatací, repase zábradlí atd. Zhotovitelem je společnost Strabag Silnice a.s., náklady činí 14,8 mil. Kč bez DPH.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy