Kraj: Tři projekty z ekomiliard dostaly zelenou (TV Západ)

Koncepce řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji známá jako…

dezinfekce

Koncepce řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji známá jako 15 ekomiliard má další trojici schválených projektů v našem kraji.

„Poslední komise, která se konala v listopadu loňského roku schválila pro rok 2017 šest projektů a čtyři náhradní, takže jde celkem 10 projektů, přičemž Karlovarského kraje se týkají tři. Asi nejzásadnější a dobrá zpráva pro město Chodov je, že se bude pokračovat v revitalizace lesoparku v Luční ulici za částku přibližně 50 miliónů korun. Zatím v náhradních projektech je cyklostezka v obci Lomnice po výsypkách za 25 miliónů korun a revitalizace potoka ve Starém Sedle, ale vzhledem k tomu, že se daří soutěžit jednotlivé zakázky velmi výrazně levněji, než jsou rozpočtové náklady, tak je pravděpodobné, že i na Lomnici a Staré Sedlo se buď v roce 2017, nebo nejpozději v roce 2018 také dostane,“ zmínil jednotlivé projekty radní kraje Karel Jakobec.

Obecní projekty v Karlovarském kraji, které již schválila Meziresortní komise k realizaci bez výběru dodavatele, mají vyjít v úhrnu na téměř 136 milionů. Dosud byla v Karlovarském kraji na jednotlivé projekty z 15 ekomiliard čerpána miliarda a 242 miliony korun.

#region #projekty #ekomiliardy #Chodov #StaréSedlo #Lomnice #Jakobec

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.01.2017 07:02
Video



0 +
 

Hlavní zprávy