Kraslice: Linka VZP nově pomáhá klientům po končící Dr. Fučikovské

Intenzívním jednáním zástupců města Kraslice v souvislosti s avizovaným ukončením lékařské praxe MUDr. Fučikovské se podařilo dohodnout speciální telefonní linku pro obyvatele města, na které jim pomohou zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny najít náhradu.

dezinfekce

„Naším dlouhodobým cílem zůstává získání praktika pro dospělé i děti, ale jsme opravdu rádi i za tento dílčí krok. Pojištěnci VZP ČR mohou nyní nově kontaktovat speciálně zřízenou telefonní linku č. 952 228 143, kde jim budou nápomocni s hledáním nového lékaře. My dále pokračujeme ve snahách oslovit případné zájemce nejrůznějšími benefity. Kromě až dvou milionového příspěvku, na kterém se spolu s Karlovarským krajem podílíme, nabízíme také vhodný pozemek pro výstavbu rodinného domu přímo v Kraslicích. Považujeme zajištění lékařské péče pro naše občany za absolutní prioritu a věřím, že se to nakonec podaří,“ uvedl k situaci starosta Kraslic Jan Šimek. 

Nová linka je určena pouze pro pojištěnce VZP ČR, klienti ostatních zdravotních pojišťoven se musí s žádostí o zajištění péče obrátit na svou zdravotní pojišťovnu.

„Opakovaně bylo z naší strany iniciováno vyhlášení výběrového řízení pro území Kraslice v odbornosti všeobecné praktické lékařství a všeobecné praktické lékařství pro děti a dorost. Dále byli v souvislosti s řešením snížené míry dostupnosti poskytování zdravotních služeb osloveni poskytovatelé zdravotních služeb v dojezdové době dle Nařízení vlády č. 307/2012 Sb. o místní a časové dostupnosti zdravotních služeb s žádostí o převzetí pacientů po MUDr. Fučikovské,“ doplnila informace vedoucí oddělení správy smluv VZP ČR Barbora Písařová.

Pojišťovna také v rámci snahy získat nové lékaře pro preferovanou oblast Kraslic nabízí novým poskytovatelům zajímavý finanční bonus za uzavření smluvního vztahu, ale zároveň jsou motivováni i stávající smluvní poskytovatelé, kteří mají v preferované oblasti nárok na bonifikaci za poskytování zdravotních služeb při splnění daných podmínek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy