Který z řeckých ostrovů je pro vás ten pravý?

Řecko čítá na 167 obydlených ostrovů. Lákají skvělou gastronomií, architekturou, romantickými zátokami i jedinečnými plážemi. Jaký si však vybrat pro svou letní dovolenou?

dezinfekce

Když letíte jako pár

Vyberte si Korfu. Dovolená na druhém největším ostrově Řecka je pro romantické duše jako stvořená. Obzvlášť se vám tu bude líbit, pokud si půjčíte skútry a projedete ostrov křížem krážem po vlastní ose. Jen si to představte! Na jedné pláži koupel, o kus dál skvělý oběd v taverně, následně výlet za památkami a pak piknik na pláži s pozorováním západu slunce. Ještě vás musíme přemlouvat? Pokud si chcete pojistit svou lásku, navštivte na severním pobřeží ostrova pláž známou jako Kanál lásky (Canal d'amour). Legenda praví, že kdo propluje pod zdejším jeskynním obloukem, získá si sympatie milované osoby do konce života.

Ideální líbánky, výročí nebo jen perfektní dovolenou u moře vám také zajistí pobyt na ostrově Santorini. Vulkanické černé pláže, bílé útesy vystupující z tyrkysového moře a kykladské domy patří k nejkrásnějším v celém Řecku. V úžasu zde turisté zůstávají ze západů slunce i městečka Oia propojeného úzkými uličkami, ve kterých je radost se procházet. Ostrov patří k luxusnějším destinacím, tudíž zájezdy sem bývají za vyšší cenu, ale stojí to za to. Výhodné nabídky můžete sledovat na vyhledávači dovolené Skrz.cz.

Když plánujete rodinnou dovolenou

Mějte na paměti dětskou neposednost a touhu po objevování. Let na Zakynthos je z Česka přímý a trvá snesitelné 2 hodiny a 30 minut. A co pak? Samé dobrodružství. Ostrov nabízí nespočet výletů. Ať už si vyberete oblíbené pozorování želv, cestu k pláži Navagio a známému vraku lodi nebo zvolíte odpočinek v přírodních lázních Xigia, celá rodina bude žasnout.

Hory, písečné pláže a čisté moře najdete na Olympské riviéře – přímo pod sídlem řeckých bohů. Turistů zde v porovnání s ostrovním Řeckem nebývá v létě tolik a i ceny jsou tu přijatelnější. Kvalita letovisek je však srovnatelná. Zlaté a čisté pláže bývají samozřejmostí a každoročně získávají ocenění Modré vlajka EU. Podél pláží je navíc spoustu taveren, takže o ochutnávky ovocných i netradičních příchutí zmrzlin nebude nouze.

Když toužíte po moři v seniorském věku

Porozhlédněte se po lokalitách s pozvolným vstupem do moře. Chybu neuděláte, když si pro slunečnou dovolenou vyberete Skopelos. Je to klidný, hustě zalesněný ostrov a téměř na každém kroku ucítíte vůni borovic. Většina společenského života se odehrává v hlavním městě, takže pokud toužíte po nerušeném prostředí, stačí se ubytovat dál od centra. Jste gurmánská duše? Navštivte městečko Glossa, kde je ochutnávka domácího kozího sýru, vína i plodů moře něčím jedinečným.

Kréta je ostrovem, který nabízí zážitky na všech úrovních. Náročnější výšlapy i krátké procházky, společenská letoviska i tichá ubytování, nejbláznivější vodní sporty i golfová hřiště. Kréta je vším, na co si vzpomenete. Díky tomu je vhodná i pro starší osoby, které si zde snadno program dovolené přizpůsobí podle svých představ a možností.

Zdroj obrázku: unsplash.com/photos/vBSqbhMxSXw

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy