Region: Štěně Balynka učí děti třídit

Balynka v roce 2016 odehrála 116 představení v celé republice, počínaje západem Čech až po Slezsko a…

dezinfekce



Balynka v roce 2016 odehrála 116 představení v celé republice, počínaje západem Čech až po Slezsko a navštívila tak 30 tisíc dětí. Na cestách ji provázela výstava o sofistikovaném způsobu třídění domácího odpadu Brána recyklace.



Tato výstava našla své nové místo v malebném západočeském městě Bečově nad Teplou, a když zrovna neputuje se souborem Karlovarského hudebního divadla po českých divadelních scénách a kulturních zařízeních, plní svoji úlohu environmentálně orientované osvěty, ročně na ni zavítají desetitisíce dospělých i dětí.



Pohádka O Balynce, dobrém štěněti, je součástí vzdělávacího programu na podporu třídění a recyklace společnosti EKO-KOM a spolu s projekty jako Tonda Obal nebo Brána recyklace oslovily za 15 let své existenci již přes tři miliony dětí.



S Karlovarským hudebním divadlem přímo spolupracovalo na přípravě představení 465 pedagogů a pracovníků v oblasti kultury, realizaci podpořilo přes 66 divadelních mistrů techniky světelné i hudební. Herci ujeli napříč republikou 65000 km. Zájem o představení pro roky 2017 a 2018 projevilo přibližně 320 školských subjektů, které jsou ochotny spolupracovat na organizaci, metodické přípravě, vlastní realizaci ale hlavně na následné podpoře reálného dopadu představení na okolí v podobě vytříděného odpadu.

V letošním roce zahajuje Balynka své turné po republice v Karlovarském kraji, od 16. do 21. ledna 2017 se s ní můžete potkat na domovské scéně v divadle Husovka v Karlových Varech.

Novinkou bude blížící se realizace druhého dílu pohádky, která zatím pod pracovním názvem Kterak drak Yvorlak pozřel Karla netrpělivě, v podobě scénáře, přešlapuje v divadelním šuplíku.

Nezisková společnost EKO-KOM provozuje již od roku 1999.

celorepublikový systém, který zajišťuje třídění, recyklaci a využití obalového odpadu. Tento systém je založený na spolupráci průmyslových podniků, měst a obcí a společností nakládajících s odpady a zajišťuje, aby odpady z použitých obalů byly spotřebitelem vytříděny, svezeny sběrovou technikou, upraveny, dotříděny a konečně využity jako náhrada primárních surovin. Aby byl systém dostatečně efektivní, je třeba motivovat společnost ke třídění a to zejména děti. Společnost EKO-KOM má svojí nezpochybnitelnou a nezastupitelnou roli při vzdělávání obyvatel ke třídění a recyklaci odpadů.

#ČR #Karlovarsko #Sokolovsko #EKOKOM #divadlo #představení #motivace #třídění #odpad



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.01.2017 10:20



0 +
 

Hlavní zprávy