Region: Vouchery pro podnikatele jsou stále v kurzu (TV Západ)

Zastupitelstvem Karlovarského kraje vyhlášený dotační program ke zvýšení ekonomické konkurenceschopnosti s podporou začínajícího podnikání formou Startovacích voucherů byl vyhodnocen.

dezinfekce

Každý z úspěšných žadatelů může získat od 20 do 200 tisíc korun.

„Ty vouchery pro podnikatele jsou určeny jak na investice, tak na neinvestice. Lépe řečeno, můžou si z toho vybavit jak třeba výrobní zařízení nebo nějaké části technologie a nebo je použít třeba právě na marketing. Jsou to všechno aktivity, které souvisí se zlepšováním jejich konkurenceschopnosti na trhu. Nám dorazilo celkem čtyřiadvacet žádostí, které byly bodovány. Zs toho maximálního počtu bodů 45 byly podpořeny žádosti, které se dostaly nad čtyřiadvacet bodů, což je patnáct žádostí v celkové alokaci dva miliony korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Účastníci si podávali žádosti přes dotační portál Karlovarského kraje po splněný podmínek daných vyhlášeným programem. O vouchery pro zlepšení podmínek úspěšného nastartování podnikatelských aktivit je stále zájem. 

„Ten zájem o tento typ podpory je setrvalý, protože jsou to poměrně rychlé peníze, když jsou použity na ten vymezený účel, ať už investičně nebo neinvestičně, tak podnikatelům pomáháme. My máme velmi pozitivní zpětnou vazbu,“ dodal Kulhánek. 

Zastupitelstvo Karlovarského kraje nově schválilo dotační program "Vouchery pro podnikatele Karlovarského kraje" s objemem financí přes 28 milionů korun. Tyto vouchery mají podpořit zahájení a rozvoj podnikání, digitální inovace a nové nápady. Jsou určeny jak pro nové podnikatele, digitalizaci firem, tak na podporu inovativních projektů, představují významnou příležitost pro podnikatele v regionu. Příjem žádostí bude zahájen 20. 12. 2023 v 10 hodin. Vzhledem k vyšší náročnosti přípravy žádostí doporučuje Kraj konkrétní projektové záměry konzultovat přímo s pracovníky oddělení grantových schémat odboru investic Krajského úřadu Karlovarského kraje, kteří budou žadatelům k dispozici a poskytnou jim odborné poradenství pro podání žádosti. Odkaz na dotační titul najdete v textové části reportáže. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy