Region: Web pro lékaře a studenty mapuje benefity (TV Západ)

Snaze Karlovarského kraje o získání lékařů a zdravotnického personálu do regionu by měl pomoci nový přehledný web všech nabízených benefitů. Stane se součástí čtyřleté mediální kampaně, ve které bude kraj lákat jak studenty, tak začínající i zkušené lékaře.

dezinfekce

Www.lekarikarlovarskehokraje.cz je právě tím novým portálem, kde jsme soustředili veškeré benefity a nejen ty krajské. Ten náš robustní motivační systém, vlastně nejsilnější v rámci ČR. Ale snažili jsme se tam sebrat také další benefity, které nabízejí jednotlivé města a obce v našem kraji, třeba bydlení nebo jiné typy tak, aby to vlastně všechno bylo koncentrováno na jednom místě,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Zatímco například příspěvky pro lékaře s atestací mohou získat zdravotníci z jiných krajů, stipendia pro studenty lékařských oborů ve výši 150 tisíc korun jsou určena pro zdejší obyvatele.

„My jsme velmi potěšeni tím zájmem. Je vidět, že ta výše stipendia je opravdu rozhodující i pro motivaci těch studentů, protože od spuštění programu se nám přihlásilo již 71 budoucích lékařů, z toho je 20 zubařů, což pro nás je výborná zpráva právě ke snížení toho deficitu. Takže ano, funguje to právě v míře, kterou jsme možná ani nečekali a závidí nám to vlastně dnes ostatní regiony,“ přiblížil hejtman. 

I pro absolventy nabízí kraj různé motivační příspěvky na specializační vzdělávání či náborové příspěvek pro nástup do nemocnic. Lékaři s atestací mohou zažádat o příspěvek na pořízení a obnovu zdravotnické techniky nebo na podporu vzniku a rozšíření ordinací. Motivační příspěvky mají svá pravidla a tzv. dobu udržitelnosti, po kterou musí dotyčný činnost vykonávat.

„Už z vlastní zkušenosti dnes víme, i po té vázací době, kterou jsou oni povinováni sloužit v Karlovarském kraji, tak 80 % těch lékařů tady zůstává natrvalo. To znamená, že si neodbudou to vázací období a nezmizí zase někde, ale už tady zůstanou, což je velmi dobré,“ dodal Kulhánek. 

Web obsahuje také přehled benefitů příslušných obcí a měst, který bude průběžně aktualizován. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy