Rotava: Na Výlet do pohádky se vydalo 99 dětí (TV Západ)

Letošní Výlet do pohádky v Rotavě připadl na neděli 10. září. Organizátoři připravili pro děti nejen úkoly na trase, ale také program v cíli. I přes sychravé počasí se akce účastnila téměř stovka dětí s doprovodem. Registrace účastníků se uskutečnila v sále Slovanského domu. Na trase pak na děti čekaly nejrůznější pohádkové postavy.

dezinfekce

„Byla tam například Pipi dlouhá punčocha, vodník, šmoulové, ovečka Shaun, čarodějnice a spousty dalších. Stanovišť bylo čtrnáct. Patnácté a šestnácté bylo start a cíl. Trasa má přibližně 3 km a čtrnáct je masek. Doprovody spočítané nemáme, ale dětí bylo 99. Myslím si, že na dnešní chladné počasí to bylo docela dobrý,“ přiblížila Lucie Dupalová z Kulturního a informačního centra v Rotavě.

Trasa je neměnná dlouhé roky a vede jak částí města, tak okolím. Až téměř na konci trasy na děti čekají pekelníci, kteří některým naženou hrůzu.

Cíl se nachází v turistickém zařízení Sluníčko.

„Je to rekreační chata. V cíli, kromě balíčků a občerstvení, které dostanou děti, je ještě stanoviště Policie ČR, trampolíny od hasičů, atd.,“ popsala Dupalová.

Letos nechybělo ani malování na obličej nebo pečení buřtů nad ohněm. Bez pomoci řady ochotných lidí z Rotavy by akce nemohla proběhnout. 

„Je to práce hlavně všech dobrovolníků, kterých je v těch maskách přibližně kolem padesáti. Přípravy trvají 2 - 3 měsíce, než se to dá dohromady a vymyslí se všechny úkoly,“ dodala Dupalová.

V letošním roce získali organizátoři finanční příspěvek 10 tisíc korun od Karlovarského kraje. Za něj nakoupili pět nových masek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy