Sokolov: Charitativní fotbal podpořil vydání knihy pro děti (TV Západ)

Charitativní fotbalové utkání na sokolovském Baníku podpořilo vydání knihy pro děti. Mezi účastníky se objevila řada bývalých vynikajících fotbalistů. Kniha s názvem „Jak se Oříšek naučil pomáhat“ vznikla pro Nadační fond Štěpánka.

dezinfekce

„Chtěla jsem tu myšlenku více podpořit, a protože lidé na mém blogu mě ponoukali, ať napíšu knížku, tak jsem se rozhodla pro toto téma. Knížka je o deseti povídkách, vypráví ji lesní zvířátka. Je to kniha pro děti. Každá povídka má své vlastní poslání, kde by se děti měly naučit, jako formou mohou pomáhat lidem kolem nás,“ vysvětlila autorka knihy Petra Šetele. 

Knihu ilustrovala Katarína Vronková. 

„Součástí knihy je audio CD, na kterém je namluvena celá knížka. Je to audio pohádka, kterou namluvil právě hrající Jan Picka. Za to mu velmi děkuji. Součástí knížky jsou ještě malé úkolníčky a deníček, do kterých si děti mohou psát své vlastní poznatky a plnit úkoly, které tam jsou,“ uvedla Šetele.

Na baníkovském trávníku se utkaly týmy města Sokolova a regionálních fotbalových hvězd. V domácím týmu v modrém se objevili kromě starosty města Jana Picky i ředitel ISŠTE Pavel Janus, zástupce fotbalového Baníku Tomáš Provazník, ředitel MDK Ladislav Sedláček nebo ředitel ZŠ Křižíkova Vladimír Vlček. Taktovku držel bývalý fotbalový reprezentant Pavel Horváth.

V červených dresech nastoupili například záložník Josef Němec, Radek Čížek či vynikající hlavičkář František Dřížďal. V utkání, ve kterém šlo především o zábavu padlo celkem 16 gólů a týmy se rozešly smírně. O poločasové přestávce došlo navíc k předání šeku z výtěžku.

„A jak vidíte, je to krásných 31.886 korun,“ spočítal starosta Jan Picka.

Knihu získali zástupci mateřských škol a prvních tříd základních škol ve městě. Celkem tak putovalo mezi děti okolo 140 knih. Nadačnímu fondu lze přispět i nadále.

„Máme normálně založený transparentní účet, na který můžete posílat peníze, ať už pravidelně nebo kdykoliv. Pořádáme různé sbírky a chystáme se i na fondové akce. A doufám, že jarmark vánoční, který probíhal loni pro Nadační fond Šance onkoláčkům, tak, že bychom ho letos udělali pro nás. Dokonce máme v plánu i fondový ples,“ prozradila plány Petra Šetele.

Další informace o činnosti nadace najdete na stránce www.nfstepanka.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy