Sokolov: Čištění města komplikují parkující auta (TV Západ)

V pondělí 17. dubna začalo v Sokolově jarní blokové čištění města. A přestože bylo v dotčených místech instalováno přechodné dopravní značení, které o zákazu stání vozidel informuje, jako každý rok se našla řada neukázněných majitelů aut.

dezinfekce

„Dá se říci, že je to evergreen a bohužel změna není. Alespoň co se týče změny zaparkovaných vozů, které musíme bohužel odtahovat, tak i přestože jsme všechno avizovali dopředu, jak přes sociální sítě, přes webové stránky jak samotného města Sokolov, tak samozřejmě i společnosti SOTES, která mytí dělá, tak se našli prostě jedinci, kteří nám to komplikují tím, že parkovali svůj vůz, byť jde o jediný den v roce a my se musíme zdržovat tím, že ty vozy odtahujeme, případně je vracíme zpátky a je to prostě zdlouhavé a je to zbytečná komplikace,“ potvrdil místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Celé středisko čištění městské firmy SOTES se bude ve městě otáčet téměř každý den.  

„Tak je to samozřejmě kompletní středisko čištění, které SOTES má pod sebou. To znamená jde o 10 - 15 pracovníků, počítaje v to i řidiče samotné, pracovníky, kteří dělají takové to předčištění, anebo jak vidíme za mnou, tak přímo na hadici. Co se týče těch té techniky, tak jsou to malé zametací vozy, je to velký kropicí vůz, no a bohužel pravidelným evergreenem je také to, že jsme si museli nasmlouvat společnost, která zajišťuje právě to odtažení špatně zaparkovaných vozidel,“ připomněl Picka. 

Kromě úhrady nuceného odtahu majitelé vozů riskují pokutu. 

„Budou muset zaplatit samotný odtah, který není úplně malý a pak samozřejmě jim bude také udělena pokuta, ale to už je spíše záležitost městské policie. Já ještě jednou zopakuji, že je to škoda, protože my samozřejmě chceme město umýt v co nejkratší době a samozřejmě co nejkvalitněji. Mimochodem skončit, pokud vše půjde podle plánu, bychom měli 12. května. No a protože opravdu nám záleží na tom, abychom příliš nekomunikovali situaci dopravní Sokolově, tak i v letošním roce tam budou vsazeny dvě neděle, kdy pracovníci společnosti SOTES budou dvě neděle umývat město tak, aby se dostali na ty nejfrekventovanější místa, kde by opravdu v tom běžném provozu jsme situaci komplikovali více než jinde,“ dodal místostarosta. 

Rozpis blokového čištění najdete na stránkách www.sotessokolov.cz, dopravní značení pak instalují pracovníci zhruba týden před samotným úklidem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy